Bütçe
60.000 TL

casper04

Çalışkan
60 bin TL'ye kadar monitör dahil sistem önerisi istiyorum. Ekran kartı olarak NVIDIA düşünüyorum. İşlemci konusunda daha önce sürekli Intel kullanmıştım, Intel'den memnunum ama tavsiyelerinizi bekliyorum. İkinci el parça düşünmüyorum. Tamamını sıfır almayı düşünüyorum. Hazır sistem değil de parçaları tek tek toplayayım diyorum. Bu şekilde sistem önerilerinde bulunabilir misiniz? Şu anki sistemim 10-11 yıllık ve şu şekilde;
  • i5 6600
  • MSI GTX 980 4 GB
  • 16 GB 2x8 DDR4 RAM
  • MSI B150 Gaming M3 Anakart

60 bin TL'ye kadar monitör dahil sistem önerisi istiyorum. Ekran kartı olarak NVIDIA düşünüyorum. İşlemci konusunda daha önce sürekli Intel kullanmıştım, Intel'den memnunum ama tavsiyelerinizi bekliyorum. İkinci el parça düşünmüyorum. Tamamını sıfır almayı düşünüyorum. Hazır sistem değil de parçaları tek tek toplayayım diyorum. Bu şekilde sistem önerilerinde bulunabilir misiniz? Şu anki sistemim 10-11 yıllık ve şu şekilde;
  • i5 6600
  • MSI GTX 980 4 GB
  • 16 GB 2x8 DDR4 RAM
  • MSI B150 Gaming M3 Anakart

Kullanım amacı oyun mu? 1080p mi yoksa 2K mı kullanım istiyorsunuz?

RTX 5060 Ti (16GB) bütçeyi öldürüyor, 8GB modellere sıcak bakmayın derim. 2. el neden düşünmüyorsunuz?

Kullanım amacı oyun mu? 1080p mi yoksa 2K mı kullanım istiyorsunuz?

RTX 5060 Ti (16GB) bütçeyi öldürüyor, 8GB modellere sıcak bakmayın derim. 2. el neden düşünmüyorsunuz?
Evet, oyun amaçlı düşünüyorum. Açıkçası 2K düşünüyorum bu sistemi güncelleyeceğim ya hani değiştirdiğime değsin istiyorum. 16 GB mümkünse 256 bit Nvidia alayım diyorum ekran kartını o da 256 bit bu bütçeye zor gibi görünüyor. 8 GB ve 12 GB'a çok sıcak bakmıyorum açıkçası. 2. el çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum madem değiştiriyorum sıfır olsun yani.

1775742216281.webp

SSD leş, RAM kötünün iyisi, anakart kötünün iyisi "?", monitör "?", ekipmanlar olmasa da olur muş, kasa (PSU) "?", gerek yok.

16 GB Ram az geldi gözüme 32 GB olmasını düşünüyorum.

32GB ve istediğiniz standartlarda bir GPU neredeyse bütçeniz ediyor.

SSD leş, RAM kötünün iyisi, anakart kötünün iyisi "?", monitör "?", ekipmanlar olmasa da olur muş, kasa (PSU) "?", gerek yok.

32GB ve istediğiniz standartlarda bir GPU neredeyse bütçeniz ediyor.
Bu durumda öneriniz nedir? Bütçemi 100 bine çıkarmam mı? Yoksa sıfır da olsa bütçeme göre bir şeyler almak mı? İkinci el düşünmüyorum çünkü 32 GB RAM'dan az da düşünmüyorum; RAM'i kesinlikle çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durumda öneriniz nedir? Bütçemi 100 bine çıkarmam mı? Yoksa sıfır da olsa bütçeme göre bir şeyler almak mı? İkinci el düşünmüyorum çünkü 32 GB RAM'dan az da düşünmüyorum; RAM'i kesinlikle çünkü.
Bu bütçeyle bu istekleri bir arada yerine getiremezsiniz. Tek bir yolu var. O da DDR4 toplamak.

Bu parçaların yanına 7500 liraya ikinci elden 16GB RAM alınırsa 54700TL tutuyor. Anlayın yani çok çok zor olduğunu.

Bu bütçeyle bu istekleri bir arada yerine getiremezsiniz. Tek bir yolu var. O da DDR4 toplamak.

Anladım, 100 bin gibi bir bütçeye çıkabilirsek istediğim özelliklerde bilgisayar toplamam mümkün mü? ChatGPT'ye sorduğumda RTX4070 Super öneriyor tabii o fiyatları tahmini söylüyor. Şu an 35-40 bin TL'den aşağı bulunmuyor.