Selam arkadaşlar. Bir iki saat önce işlemci önerisi istediğim bir konu açmıştım ve önerilerinizle 9700X seçmiştim. Şimdi de işlemci ile uyumlu RAM, anakart ve kasa ihtiyacım var. Bütçeyi dengelemek adına şu an için 16 GB RAM almak mantıklı geldi, toplam bütçe 60 civarı duruma göre biraz daha üzerine cikabilirim. Anakart mATX olabilir çünkü küçük bir kasa arıyorum, NZXT H3 boyutlarında hatta daha ufak bile olabilir. Önerilere açığım.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 60.000 TL
@30797, 32 GB RAM için rahat yetiyor bütçe.
Anakart olarak B850M Force, kasa olarak H3 Flow'ya da MSI M100R mATX, RAM olarak Patriot Viper Venom 6000/30 tercih edebilirsiniz.
B850 serisinin hepsi uyumlu mudur öyleyse seçip 1 2 model buraya atsam olmadı hocam, bir de 32 RAM'ler şu an 20k falan islemci de 13K birlikte alirsam ekran kartına cok bütçe kalmıyor gibi.
F/P olarak en iyi seçenek B850M Force hocam.B850 serisinin hepsi uyumlu mudur öyleyse seçip 1 2 model buraya atsam olmadı hocam, bir de 32 RAM'ler şu an 20k falan islemci de 13K birlikte alirsam ekran kartına cok bütçe kalmıyor gibi.
@michaelscofield'in önerdikleri bütçelerinin en mantıklı modelleri.
RAM'i 1x16 alabilirsiniz, ekran kartını düşürmekten daha iyi olur.
Son düzenleme:
@30797, 32 GB RAM için rahat yetiyor bütçe.
Anakart olarak B850M Force, kasa olarak H3 Flow'ya da MSI M100R mATX, RAM olarak Patriot Viper Venom 6000/30 tercih edebilirsiniz.
Teşekkür ederim hocamsanirim kasa olarak H3 Flow'dan daha mantikli bir model yok gibi ufak boyut olarak. Belki Gigabyte C201 veya Lian Li Vector mini olabilir.
@michaelscofield'in önerdikleri bütçekerinin en mantıklı modelleri.
RAM'i 1x16 alabilirsiniz, ekran kartını düşürmekten daha iyi olur.