Bütçe
60000

omer2777

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

Bütçem en fazla 60.000 TL, bu yüzden mümkün olduğunca fiyat/performans oranı yüksek bir sistem toplamaya çalıştım.
Uzun süredir araştırma yapıyorum ama ilk kez sistem toplayacağım için bazı konularda kararsız kaldım.
Araştırmalarım sonucu genelde bu bütçe aralığında AMD ekran kartlı sistemlerin daha avantajlı olduğunu gördüm. Bu yüzden tercihim AMD yönünde oldu. Aşağıya da parçaların listesini bıraktım. Ancak bu konuda çok tecrübem olmadığı için bazı parçaları seçerken tam emin olamadım. Acaba aynı performansı verebilecek ama daha uygun fiyatlı alternatifler var mı? Veya yanlış tercih ettiğim bir parça olmuş mudur?
Bu yüzden fikirlerinize ve önerilerinize gerçekten çok ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Özellikler:
  • Parçalar birbiriyle uyumlu mu?
  • Değiştirilmesi mantıklı olacak bir bileşen var mı?
  • Aynı bütçeyle daha iyi bir sistem çıkar mı?
Bunları merak ediyorum, şimdiden teşekkür ederim.

1749588738372.webp

Merhaba arkadaşlar,

Bütçem en fazla 60.000 TL, bu yüzden mümkün olduğunca fiyat/performans oranı yüksek bir sistem toplamaya çalıştım.
Uzun süredir araştırma yapıyorum ama ilk kez sistem toplayacağım için bazı konularda kararsız kaldım.
Araştırmalarım sonucu genelde bu bütçe aralığında AMD ekran kartlı sistemlerin daha avantajlı olduğunu gördüm. Bu yüzden tercihim AMD yönünde oldu. Aşağıya da parçaların listesini bıraktım. Ancak bu konuda çok tecrübem olmadığı için bazı parçaları seçerken tam emin olamadım. Acaba aynı performansı verebilecek ama daha uygun fiyatlı alternatifler var mı? Veya yanlış tercih ettiğim bir parça olmuş mudur?
Bu yüzden fikirlerinize ve önerilerinize gerçekten çok ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Özellikler:
  • Parçalar birbiriyle uyumlu mu?
  • Değiştirilmesi mantıklı olacak bir bileşen var mı?
  • Aynı bütçeyle daha iyi bir sistem çıkar mı?
Bunları merak ediyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 154063
Çok zorlasan o fiyata 5070ti sistem bile çıkar. Bilgili arkadaşların yorumlarını bekleyin.

Sistem bu şekilde kaça geliyor bilmiyorum, fazla geliyorsa gerekli özelleştirmeleri arkadaşlar halleder.

Çok zorlasan o fiyata 5070 Ti sistem bile çıkar. Bilgili arkadaşların yorumlarını bekleyin.

Çıksada 7500F-7600 falan olur işlemci. Zaten AMD ekran kartı tercih eden kişi için bence bu durumda en iyi seçenk 9070XT olacaktır.

İşlemci 7800X3D seçildiğinde 59k oluyor.

Bu da başka bir alternatif.

7800X3D, 5070 Ti sistem çıkmaz o bütçeye, 9070XT ile 65.000 TL civarına fena olmayan bir sistem toplanabilir.

Son düzenleme:
  • AMD Ryzen 5 7500F,
  • ASUS Prime A620M-K,
  • Asus Prime Radeon RX 9070 XT OC,
  • Lexar Thor RGB 2x16 GB RAM,
  • Lexar NM790 PRO 1 TB M.2,
  • BitFenix CETO ARGB Mesh Temperli Cam USB 3.0 Mid Tower ATX 750W 80+ Bronze Gaming Kasa,
  • BITFENIX BPAB 750W Güç Kaynağı,
Böyle 54.300 TL oluyor iyi mi?

Böyle yaparsam monitörü 2K alacağım, darboğaz olmaz o şekilde diye düşünüyorum.

Çıksada 7500F-7600 falan olur işlemci. Zaten AMD ekran kartı tercih eden kişi için bence bu durumda en iyi seçenk 9070XT olacaktır.

İşlemci 7800X3D seçildiğinde 59k oluyor.

Bu da başka bir alternatif.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • AMD Ryzen 5 7500F,
  • ASUS Prime A620M-K,
  • ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC,
  • Lexar Thor RGB 2x16 GB RAM,
  • Lexar NM790 Pro 1 TB M.2,
  • BitFenix ceto ARGB mesh temperli cam USB 3.0 mid Tower ATX 750W 80+ Bronze gaming kasa,
  • BitFenix bpab 750W güç kaynağı,
Böyle 54.300 TL oluyor iyi mi?

Böyle yaparsam monitörü 2K alacağım, darboğaz olmaz o şekilde diye düşünüyorum.

54K ama 7500F ile. Benim attığım sistemlerde 7800X3D ile 58~59k oluyor. Eğer 7500F seçilirse ~50k oluyor.