d0m

Uzman
Yer
Ankara
Merhaba, yeni sistem arayışındayım. İşlemci olarak AMD istiyorum, grafik kartı fark etmez. 5070 ve 9070 XT bulabiliyorum bu bütçeye. Depolama, PSU ve kasa sıkıntım yok. Eski sistemimdekileri takacağım, o yüzden en dandiğe bile okeyim. Soğutucu olarak NZXT T120 mevcut. 7600 gibi işlemcileri dengede tutabileceğini düşünüyorum, RAM olarak 32 istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz karışık bir yazı oldu.

Şöyle özetlesek de siz teyit etseniz:

Sizde olan bileşenler:
  • Kasa (Marka/model?)
  • PSU (Marka/model, W?)
  • CPU Soğutucusu: NZXT T120

İhtiyacınız olan ve öneri istediğiniz bileşenler:
  • İşlemci
  • Ekran Kartı
  • Bellek (RAM)

Peki anakart ve SSD/HDD?

Merhaba, yeni sistem arayışındayım. İşlemci olarak AMD istiyorum, grafik kartı fark etmez. 5070 ve 9070 XT bulabiliyorum bu bütçeye. Depolama, PSU ve kasa sıkıntım yok. Eski sistemimdekileri takacağım, o yüzden en dandiğe bile okeyim. Soğutucu olarak NZXT T120 mevcut. 7600 gibi işlemcileri dengede tutabileceğini düşünüyorum, RAM olarak 32 istiyorum.
Şu an sahip olduğunuz sistem hakkında daha çok detay vermeniz gerekiyor.

PSU sebebiyle ekran kartını yakmayın sonra. 😀

Virgül koymamam sebebiyle susturuldum, ondan dolayı geri dönemedim. RAM fiyatları tepede şu an, ayrı ayrı almak mantıksız olacağı için hazır sistem alıp depolama PSU ve kasa konusunda en kötülerini almanın sorun olmayacağını yazdım.
  • Corsair MP600 Pro 2TB
  • Corsair 4000D Airflow
  • NZXT C750 Bronze

Virgül koymamam sebebiyle susturuldum, ondan dolayı geri dönemedim. RAM fiyatları tepede şu an, ayrı ayrı almak mantıksız olacağı için hazır sistem alıp depolama PSU ve kasa konusunda en kötülerini almanın sorun olmayacağını yazdım.
  • Corsair MP600 Pro 2TB
  • Corsair 4000D Airflow
  • NZXT C750 Bronze
C750, 2023 versiyonu mu yoksa daha mı yeni? 2023 versiyonunda 2 ayrı PCI-E var.

C750, 2023 versiyonu mu yoksa daha mı yeni? 2023 versiyonunda 2 ayrı PCI-e var.

Bu model.
Kasa PSU ve SSD olduğu için parçaları ayrı ayrı almak daha mantıklı geldi. Tüm kasa için bütçe 60000 bin civarıydı.

Bu parçaların yanına RAM alacağım her gün stok ve fiyat değişiyor ondan dolayı şu anlık o belli değil. Anakart kaliteli olsun istiyorum çünkü ileride 9800X3D geçme planım var. Beyaz parçalar istiyorum kasam da beyaz.

IMG_1368.webp

Bu model.
Kasa PSU ve SSD olduğu için parçaları ayrı ayrı almak daha mantıklı geldi. Tüm kasa için bütçe 60000 bin civarıydı.

Bu parçaların yanına RAM alacağım her gün stok ve fiyat değişiyor ondan dolayı şu anlık o belli değil. Anakart kaliteli olsun istiyorum çünkü ileride 9800X3D geçme planım var. Beyaz parçalar istiyorum kasam da beyaz.

Eki Görüntüle 209477
PSU'nuz 2 PCI-E çıkışlı. (Birbirinden bağımsız.)

Anakart için B850M Force'a da bakın, aklınızda bulunsun.

RAM olarak Patriot Viper Venom veya Goodram 6000MT/s CL30 modellerine bakabilirsiniz.

Force modelini gördüm fakat hoşuma gitmedi. Eagle ice daha iyi gibi. Ramlerde de onlara bakıyordum, teşekkürler.