Çözüldü 60 Hz monitör 144 Hz yapılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Önce ne yapmaya çalıştığını öğrenmekte fayda var diye düşünüyorum. Hz mi yükseltmeye çalışıyorsun, yoksa çözünürlüğü mü? Başlıkta Hertz diyorsun ama içeride çözünürlük diyorsun. İkisinin arasındaki farkı biliyor musun?
Hocam çözünürlük gozuyor dedigi muhtemelen monitörün native çözünürlüğü dışında gözüken çözünürlükten bahsediyor. Nvidia ve AMD kanadında bunu sağlayan bazı ayarlar var ya, o açık olabilir. Bundan yola çıkarak hertz de arttırılir diye sormuş diye yorumladım.

Çözünürlüğü, monitörün desteklediğinin üzerine çıkartmak için tek seçeneğin var: Bu da NVIDIA için DSR, AMD için de VSR özelliği. Hz için ise monitörü adım adım overclock etmen gerekiyor. Burada bir Hz, bir Hz overclock ederek monitörün desteklediği en yüksek tazeleme hızını bulabilirsin.

İstersen önce Hz ile başla. CRU ile yapabilirsin.

Çözünürlüğü, monitörün desteklediğinin üzerine çıkartmak için tek seçeneğin var: Bu da NVIDIA için DSR, AMD için de VSR özelliği. Hz için ise monitörü adım adım overclock etmen gerekiyor. Burada bir Hz, bir Hz overclock ederek monitörün desteklediği en yüksek tazeleme hızını bulabilirsin.

İstersen önce Hz ile başla. CRU ile yapabilirsin.
Hocam out of range hatası veriyor. Ve kaybolmuyor hem de ekran kapanıyor. Oyunlarda ise yüksek çözünürlük seçtiğim vakit ilk önce out of range yazısı çıkıyor -ekran kararmıyor- bir süre sonra kayboluyor.

Ben sorunu anladım, dediğin şey imkansız. 60Hz monitörü 144hz yapamazsın. Ayrıca VSR, DSR gibi sanal çözünürlük yükseltmeleri, masaüstü kullanımında daha net görüntü vermez. Bu konuyla ilgili genel bir okuma yapmanı tavsiye ederim.
  • Monitör nedir?
  • Tazeleme hızı (Hz) nedir?
  • Çözünürlük nedir?

Ben sorunu anladım, dediğin şey imkansız. 60Hz monitörü 144hz yapamazsın. Ayrıca VSR, DSR gibi sanal çözünürlük yükseltmeleri, masaüstü kullanımında daha net görüntü vermez. Bu konuyla ilgili genel bir okuma yapmanı tavsiye ederim.
  • Monitör nedir?
  • Tazeleme hızı (Hz) nedir?
  • Çözünürlük nedir?
Herhalde dedikilerinin ne olduğunu biliyorum. Tam olarak derdimi anlatamadım mevzu bu.

Tamam baştan başlayalım. Hangi monitörü kullanıyorsun, marka model nedir?
Hocam kusura bakmayın ben mesajınızı aşırı yanlış anlamışım. Mesajınızdan git de monitörün tanımını öğren dediğiniz anlamını çıkardım.

Samsung SyncMaster S19B150
Monitör bu. Çözünürlük 1366×768, Hz 60.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt