Bilgisayar ve telefon Hertz'leri, telefon 120'den 60Hz'ye geçmek gibi olmuyor. Kullandığın sistemin 120Hz'ine alışıyorsun. Mesela benim laptopum 144Hz ama telefonum 60 Hz, gözümü yormuyor.
Bilgisayar ve telefon Hertz'leri, telefon 120'den 60Hz'ye geçmek gibi olmuyor. Kullandığın sistemin 120Hz'ine alışıyorsun. Mesela benim laptopum 144Hz ama telefonum 60 Hz, gözümü yormuyor.
Yo, 60 Hz kullanıyorum ama tüm ekosisteme sahibim. Dolayısıyla hayatım oldukça kolaylaşıyor. Telefonda da CS 2 oynamıyorum sonuçta. Ne olacak 60 kullansam?
Bir keresinde "Telefonlar da görüntüleme cihazıdır." demiştim hala aynı fikirdreyim. Sonuçta her geçen gün ekran/gövde oranı gittikçe büyüyen cihazlar ki ekran olmasa anlamı kalmaz. Bu mantıkla, tabiiki de 120 Hz yenileme hızı deneyimlemek varken kimse 60 Hz tasvip etmeyecektir.
Ayrıca 120 Hz'i en çok primleyen firma Samsung, ekosistem dahilbir çok şeyde Apple'i solladı.
Fiyat/donanım/efektiflik dengesine ek olarak 120Hz tazeleme hızı günümüzün standart donanımı oldu sayılır.
60Hz cihazın donanımdan kısarak 1.800 veya 2.000 dolara kakalayan bir firmanın ürünlerinden dâhâ iyi donanım sunan piyasadaki alternatifi çok ancak son tercih tüketicinin.