Hakan Yusuf

Üstün
Makaleler
1
Yer
Kocaeli

Oyun oynarken daha akıcı bir performans için bu monitörü aldım. Ancak aldığımda 1 hafta oldu baş ağrım başlayalı da 1 hafta oldu. Monitörün parlaklığını 30'a kadar, kontrastını 50'ye kadar kıstım ama baş ağrısı devam ediyor. Dünden beri de 165 Hz'e düşürdüm böyle kullanıyorum. Sebebi yüksek Hz olabilir mi? 60 Hz'e geri mi dönmem gerekecek?

Sorun 200 Hz olması değil, yüksek Hz aksine gözü rahatlatır. Asıl sıkıntı monitördeki 1ms, MBR ya da ELMB gibi ayarlardan kaynaklanıyordur. Bu modlar arka ışığı çaktırmadan kırpıştırdığı için fena baş ağrısı yapar. Parlaklığı çok kıstıysan o kırpışma daha da artmış olabilir. 60 Hz'e sakın düşme. Menüden o bulanıklık önleme ayarlarını kapat parlaklığı da biraz normale çek düzelir.

Oyun oynarken daha akıcı bir performans için bu monitörü aldım. Ancak aldığımda 1 hafta oldu baş ağrım başlayalı da 1 hafta oldu. Monitörün parlaklığını 30'a kadar, kontrastını 50'ye kadar kıstım ama baş ağrısı devam ediyor. Dünden beri de 165 Hz'e düşürdüm böyle kullanıyorum. Sebebi yüksek Hz olabilir mi? 60 Hz'e geri mi dönmem gerekecek?
Başınız mavi ışıktan da ağrıyor olabilir,
Mavi ışık korumasını açıp deneyebilirsiniz. Ben de aynısını yaşıyordum çünkü.