Köroğlu

Uzman
Yer
Bolu
Herkese merhaba.

Tam boy laptop klavyesinden %60 dizilimli bir klavyeye geçiş yaptım ancak kullanımda ciddi zorluklar yaşıyorum. Özellikle aşağıdaki konularda yardıma ihtiyacım var:

* Sorunlar:
1. PrintScreen ve Yön tuşlarına erişim kombinasyonları nerede?
2. Sayı sırasındaki sembollerin (Shift kombinasyonları) klavye üzerindeki baskıyla uyuşmamasını nasıl düzeltebilirim?
3. %60 dizilimine adaptasyon sürecini hızlandırmak için önerdiğiniz bir çalışma yöntemi var mı?

Kullandığınız klavye modeline özel kısayolları veya yazılım önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu tarz klavyeleri hiç verimli bulmuyorum. Dediğiniz gibi bir sürü tuş kombinasyonu eksik oluyor vesaire, ben %80 TKL klavyeleri bile beğenmiyorum. %100 klavyeden şaşmayacaksın hocam, o Numpad tuşlarına basacaksın yani.

1. PrintScreen ve Yön tuşlarına erişim kombinasyonları nerede?
Harflerin altında yazıyor olması lazım. FN kombinasyonu ile aktifleşir.
2. Sayı sırasındaki sembollerin (Shift kombinasyonları) klavye üzerindeki baskıyla uyuşmamasını nasıl düzeltebilirim?
İngilizce layout klavye kullanıyorsunuz demek ki. Ama Windows'ta TürkçeQ kullanıyorsunuz. Eliniz alışkınsa böyle kalsın. Eliniz alışık değil, her işareti kalvyeye bakarak yazıyorum derseniz İngilizceQ klavye düzeni eklemeniz gerek.
1774457586082.webp

Bu şekilde klavyede hangi işaret gözüküyorsa o çıkar basınca.

Ben bu tarz klavyeleri hiç verimli bulmuyorum. Dediğiniz gibi bir sürü tuş kombinasyonu eksik oluyor vesaire, ben %80 TKL klavyeleri bile beğenmiyorum. %100 klavyeden şaşmayacaksın hocam, o Numpad tuşlarına basacaksın yani.
FPS oyunları için ideal. Bir de taşımak için ideal. Onun dışında dediğiniz gibi, numpad gerçekten bazen çok gerekli oluyor. Kompakt %94 almak en iyisi.

FN + W basınca WASD kısmında yön tuşları aktifleşecek ve çalışacak muhtemelen. Ama bu şekilde sizin ihtiyacınızı karşılamayacak.

Evet dediğiniz gibiymiş teşekkür ederim.

Peki oyun oynamaya nasıl daha hızlı alışırım? Çünkü tuşların yeri ve arası farklı ve kas hafızama henüz oturmadı sürekli yanlış tuşlara basıyorum.

Evet dediğiniz gibiymiş teşekkür ederim.

Peki oyun oynamaya nasıl daha hızlı alışırım? Çünkü tuşların yeri ve arası farklı ve kas hafızama henüz oturmadı sürekli yanlış tuşlara basıyorum.

Beyin başta öğrenip daha sonradan omuriliğe şutluyor. Zamanla alışırsın bende %100'den geçtiğim zaman alışamadım fakat birkaç güne oturdu. Yetmiyorsa Macropad'de kullanabilirsin ben şu an %65'e geçtim, yanına da kod yazdığım vakitlerde macropad koyuyorum.

Beyin başta öğrenip daha sonradan omuriliğe şutluyor. Zamanla alışırsın bende %100'den geçtiğim zaman alışamadım fakat birkaç güne oturdu. Yetmiyorsa Macropad'de kullanabilirsin ben şu an %65'e geçtim, yanına da kod yazdığım vakitlerde macropad koyuyorum.
Araba kullanmak gibi mi yani?

Bu arada yaşça biraz büyüklerin neden çok yavaş klavye kullandığını şimdi daha iyi anlıyorum harbi zormuş ilk kullanırken.