Bütçe sorunu yoksa Mitsubishi Electric veya Daikin alın geçin. Daikin’in servislerinden şikayet ettiklerini duydum o yüzden kesin bir şey demek istemiyorum. Mitsubishi Heavy de iyidir ama Mitsubishi Electric daha ön planda genel olarak. BTU değerini hesaplarken de internetteki araçları kullanabilirsiniz. Benim bir cevap vermem doğru olmaz çünkü cephe, ülkenin hangi bölgesinde olduğunuza vs. bağlı olarak farklı BTU değerleri çıkacak ama muhtemelen 24 bin BTU’dan fazla gerekecek. Ancak kesin bir şey var ki marka/model fark etmeksizin mutlaka montaj sırasında vakum denen işlem yapılmalı. Servisler “Abi o artık fabrikasyon yapılıyor” diyor ama yalan, fabrikada yapılması imkansız bir işlem. Mitsubishi, Daikin veya Samsung seviyesinde bütçe yoksa Midea’ya bakabilirsiniz. Bosch, Siemens ve daha çok sayıda markanın klimalarını aslında Midea üretir. Soğutmayı her klima yapar ama düzgün şekilde ısıtmak daha zordur o yüzden ısıtma konusunda verdiğiniz paraya değdiğini anlarsınız. Ancak dediğim gibi, montajda vakum denen işlem klimanın verimini ve sağlığını koruması için şart. Ayrıca bu işlem 1-2 dakika yapıp bırakılmamalı, manometre denen alete bakarak yapılmalı.