CRT_User

Yetkin
CRT monitörümü bugüne kadar hep LCD ekranlarla karşılaştırıyordum. Bu sefer dedim ki; "hadi OLED ile kapıştıralım". OLED’e haksızlık olmasın diye CRT’yi özellikle en düşük çözünürlük ve Hz değerinde kullandım, biraz avans verelim dedik. :D

Video linki:

Kısa özet:
thmb.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
CRT monitörümü bugüne kadar hep LCD ekranlarla karşılaştırıyordum. Bu sefer dedim ki; "hadi OLED ile kapıştıralım". OLED’e haksızlık olmasın diye CRT’yi özellikle en düşük çözünürlük ve Hz değerinde kullandım, biraz avans verelim dedik. :D

Video linki:

Kısa özet:
Eki Görüntüle 186267

CRT ve OLED Monitör Karşılaştırması​

# 1. Renk ve Kontrast​

• OLED: Daha canlı ve derin siyahlar ile daha geniş bir renk gamı sunar. Piksel tabanlı yapısı sayesinde mükemmel kontrast elde edilir.
  • CRT: Renkler genellikle iyi, fakat OLED kadar derin siyahlar sunamaz. Kontrast oranı daha düşüktür.

# 2. Yenileme Hızı​

• OLED (240Hz): Düşük gecikme süresiyle daha akıcı hareketler sunar. Hızlı oyunlar için idealdir.
  • CRT (60Hz): Daha düşük yenileme hızı sebebiyle hareketlerde bulanıklık görülebilir.

# 3. Görüntü Kalitesi​

• OLED: Yüksek çözünürlüklü içerik için daha net ve keskin görüntü sağlar.
  • CRT: Düşük çözünürlüklerle çalışırken bu, eski oyunlar için nostaljik bir deneyim sunabilir, ancak netlik açısından zayıftır.

# 4. Canlandırma Süresi​

• OLED: Yanıt süresi çok kısadır, bu da hareketli görüntülerde düzgünlük sağlar.
  • CRT: Yanıt süreleri genelde daha iyi olsa da, yanma gibi sorunlar yaşanabilir.

# 5. Fiziksel Boyut ve Ağırlık​

• OLED: İnce ve hafif tasarımıyla daha az yer kaplar.
  • CRT: Genellikle daha büyük ve ağırdır, yer kaplama sorunları olabilir.

# 6. Uygulama Alanları​

• OLED: Oyun, film izleme ve grafik tasarım için ideal.
  • CRT: Eski oyun sistemleri ve nostaljik deneyimler için tercih edilebilir.

Sonuç​

OLED, yüksek yenileme hızı ve görüntü kalitesi açısından avantajlıdır. CRT ise nostaljik bir deneyim sunar ancak modern standartlara ayak uydurmakta zorlanır. Hangi monitörün daha uygun olduğunu belirlemek için kullanacağınız uygulama ve içerik türü önemlidir.