Bütçe
65000

Shealter

Çalışkan
Merhabalar, yaklaşık 2-3 haftadır laptop arayışındayım ve 1-2 gün içerisinde sipariş vereceğim. Slayer laptoplara da baktım ancak soğutma sisteminin yetersiz kalacağını düşünüyorum. İşim dolayısıyla 3-4 ay sonrasında gemiye gideceğim (uzakyol) o sebeple bir laptop arıyorum. Sıkıcı bir oyuncuyumdur performansa da önem veririm.

Aklımdaki laptop bu şekilde, öneri ve görüşlerinizi bekliyorum

Onu da değerlendirebilirim, satın alabileceğim geçerli bir link olarak paylaşabilirseniz sevinirim, teşekkürler.
Linkten en aşağı kaydırın telefon numarası var, oradan satın alınıyor sanırım. Veya tümünü göre tıklayın o kısımdaki oradanda alınıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçede 5070 alınıyorken 4050 mi alacaksınız gerçekten?
Slayerların soğutmaları bu bütçelerdeki en iyi soğutmalardan birisi, ayrıca faz değişenli macun/pad kullanıyorlar bu da daha uzun süreler macun değiştirmeden gitmesini sağlıyor. Eğer uzun süre bakamayacaksanız, en mantıklı seçeneğiniz budur:
Arkadaşın cebinde 2-3 bişeyler kalsın diye 4050 diyorum kendisine bağlı tabii o bütçeye güzel 5060 gelir.

Bütçede 5070 alınıyorken 4050 mi alacaksınız gerçekten?
Slayerların soğutmaları bu bütçelerdeki en iyi soğutmalardan birisi, ayrıca faz değişenli macun/pad kullanıyorlar bu da daha uzun süreler macun değiştirmeden gitmesini sağlıyor. Eğer uzun süre bakamayacaksanız, en mantıklı seçeneğiniz budur:
Gördüğüm kadarıyla 90 derecelerin sınırlarında geziyor, güçlü bir işlemciye sahip olduğu için sıcaklık değerleri bir hayli yüksek. Legion modeline gayet yakın bakıyorum ancak yeterli incelemeyi legion için yapmadım. Slayer için watt değerlerini kısıtlayarak optimum performans elde etmeye calisiliyor gördüğüm kadarıyla, yeni alınan bir laptop için 94-95 dereceler gözümü korkutuyor açıkçası.

Gördüğüm kadarıyla 90 derecelerin sınırlarında geziyor, güçlü bir işlemciye sahip olduğu için sıcaklık değerleri bir hayli yüksek. Legion modeline gayet yakın bakıyorum ancak yeterli incelemeyi Legion için yapmadım. Slayer için watt değerlerini kısıtlayarak optimum performans elde etmeye calisiliyor gördüğüm kadarıyla, yeni alınan bir laptop için 94-95 dereceler gözümü korkutuyor açıkçası.

Merak etmeyin, ufak bir undervolt ile performans kaybı olmadan daha soğuk şekilde kullanabilirsiniz. Suç burada cihazın değil, Intel'in.

Merak etmeyin, ufak bir undervolt ile performans kaybı olmadan daha soğuk şekilde kullanabilirsiniz. Suç burada cihazın değil, Intel'in.
Teşekkürler, tercihen bu versiyonunu alacağım X7T den daha iyi duruyor ve bütçe sınırımı tam karşılıyor.

İşlemciyi 45w limitlemek yeterli sanırım, turbo modu açmadan düzgün sıcaklık değerlerine oynamaya fırsat sağlıyor gibi. Ansys, solidworks, autocad gibi programlarıda kullanırken daha iyi performans verecektir tahminimce.