Bütçe
65.000 TL

18320 47

Başarılı

Bu bütçelerde birkaç sene idare edecek bir gaming laptop arıyoruz ve bu iki cihaz arasında kaldık. Hem aradaki fiyat farkını vermeye değip değmeyeceği konusunda kararsızız hem de hangisinin genel olarak daha iyi bir tercih olacağı konusunda kararsızız.

Günlük kullanım ve hikayeli oyunlar vs oynamak için alınacak, rekabetçi oyunlar oynanmayacak.

RAM ve SSD yükseltmeyle uğraşılmayacağından ötürü ve işlemcisinin Intel İ5 13450HX'e kıyasla daha verimli çalışmasından ötürü şu anda Legion 5'e biraz daha yakınız. Yanlış bilmiyorsak İ5 13450HX nispeten daha fazla güç çeken ve sıcak çalışan bir işlemciyken Ryzen 7 260 çok fazla bir performans farkı sunmamasına rağmen çok daha soğuk çalışan bir işlemci. Ayrıca Ryzen 7 260 işlemcinin batarya süresi açısından çok daha iyi olması da iyi bir artı bizim için.

Bu bütçede farklı önerileriniz varsa onlara da bakabiliriz. Şimdiden söyleyeyim Gamegaraj gibi Çin'den getirilip logo basılan cihazları almayı pek istemiyoruz. Tongfang kasa kullanan iyi modeller olduklarının bilincindeyiz, ona rağmen sıcak bakmıyoruz.

Sizce tercihimiz ne olmalı, ne önerebilirsiniz?

Bence F-16 tercih edin. @talongod Lenovo laptop'ları pek tavsiye etmiyor. Legion serisi LOQ gibi sorunlu olmasa da teknik servisi BDH bilişim. Bu konuyla alakalı sorun yaşayan çok kişi var. Zaten F-16 kasa kalitesi olarak daha iyi bana göre.

Ayrıca 5060 bir laptop için o kadar para vermeyin. Lenovo için diyorum.

Bütçeniz varsa buna bakabilirsiniz. İyi model fakat istememişsiniz. Ben yine de atayım. Lenovo olandan çok daha mantıklı bence.

Son düzenleme:
Selamlar, burada aşikar olan bir şey var. X7T'de, F16'da Legion ile rakip değil. Legion farklı bir klasman ürün. Bilinçli tercih yapmama istediğinizi de anlarım. Ben olsam Legion alırdım. 70.000TL edecek bir Laptop mu? Hayır ama Evet. Aynı klasmanın farklı ürünü olan Zephyrus G14/G16 cihazlara bakarsanız 5050m GPU içerenler bile ne paralara satılıyor. Rakibine göre daha ucuz. Her neyse, konudan fazla sapmayalım.

Malzeme kalitesi premium bir cihaz olsun diyorsanız Legion, Soğutma avantajları bir nebze daha iyi olsun diyorsanız F16.

1776525507919.webp

1776525582745.webp

ASUS TUF F16 FX608JM-R kullanıcısı olarak kesinlikle ASUS'u öneririm. Malzeme konusunda bana kalırsa oldukça sağlam hissettiriyor. Uzun soluklu oyunlarda bilgisayar sıcaklığı kontrol altında tutabiliyor rahatlıkla. Bugüne kadar birçok oyunu 75-80 derece arasında oynattı. Günlük kullanıma da fazlasıyla uygun. Oyuncu bilgisayarlarının durumunu biliyoruz pil konusunda. Ona rağmen pil konusunda bence gayet iyi. Fan sesi ise normal kullanımda duyulmayacak kadar az. Zaten TUF serileri fan durdurabilen laptoplardır.