Esenlikler,
Arkadaşım için 60-65 bin TL bütçede amiral gemisi veya üst segment bir telefon arıyoruz. iOS veya Android olsun diye bir takıntımız yok. İlk olarak isteğimiz kamera ve işlemci performansının iyi olması. Kendisi düşük segment bir telefon kullanıyor, o yüzden iyi bir cihaz satın almak istiyor.
Tercih ettiği cihaz minimum onu 4-5 yıl ve üzeri götürmeli, uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanmalı. Aynı zamanda bir diğer isteğimiz yazılımın ve yazılım desteğinin düzgün olması. Çünkü piyasada çok güçlü cihazlar var ancak yazılımları berbat olduğu için tam performans alamıyorlar. Bizim aklımızdaki bazı modeller ise şöyle;
Bizim aklımızdaki modeller şimdilik böyle. Bu kadar modelin yanı sıra biz 17T Pro, 17T, iP16 ve S26 modelleri arasında kaldık. Bu 4 model arasında git gel yaşıyoruz. Depolama tercihimiz uzun yıllar kullanılacağı için 256GB ve üzeri olması bizim açımızdan iyi olur. Fotoğraf ve videolar bulutta depolanıyor ancak ne olur ne olmaz diye fazla depolama satın almak avantaj diye düşünüyorum.
İşletim sisteminin optimize ve düzgün çalışması da bizim için bir kriter ayrıca çünkü kendisi şu an Redmi serisinden bir cihaz kullandığı için bu sorundan oldukça şikayetçi.
Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.