Bütçe
65.000 TL'ye kadar

kofte_canavari

Becerikli
Aklımda şu bilgisayarlar var:
HP'lerde sensör sorunu olduğunu duydum, markaya yaklaşımımı kötü anlamda etkiliyor. ASUS da zaten kronik arızalarıyla biliniyor ama başka ürün bulamadım. Önerilerinizi bekliyorum.
Ek olarak RTX 4060 mı almalıyım yoksa RTX 5050 mi? Aralarında pek fark yok da.

Düzenleme: Bilgisayarda ağır matematiksel hesaplamalar yapılacak, o yüzden işlemci gücü de benim için önem arz etmekte.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, atılan HP cihazı kullanıyorum ve ne yazık ki HP bir cihazı kesinlikle önermiyorum. Sensör problemleri olsun, politikaları olsun, garanti servisi rezilliği olsun; önermiyorum. ASUS V16 cihaza gelirsek donanımını kaldıracak bir soğutması ve kasa kalitesi yok. ASUS TUF F16 kasalar iyidir, onlardan yana tercih yapabilirsiniz.

Ek olarak RTX 4060 mı almalıyım yoksa RTX 5050 mi? Aralarında pek fark yok da.

5050 alın tabii ki. İki donanım da 8 GB VRAM, ancak 5050 MFG destekliyor. Üstüne daha uzun süre destek alacak. Laptoplarda güncellik çok önemlidir.

Hocam bütçenizi arttırabilirseniz Lenovo'yu öneririm.
68'e çıkamam gibi duruyor. Benim önceki bilgisayarım da ASUS idi, yaşadığım son sorundan ötürü ondan da çekinmeye başladım ama fazla marka olmadığı için yine ASUS'a muhtaç kaldım.

Selam, atılan HP cihazı kullanıyorum ve ne yazık ki HP bir cihazı kesinlikle önermiyorum. Sensör problemleri olsun, politikaları olsun, garanti servisi rezilliği olsun; önermiyorum. ASUS V16 cihaza gelirsek donanımını kaldıracak bir soğutması ve kasa kalitesi yok. ASUS TUF F16 kasalar iyidir, onlardan yana tercih yapabilirsiniz.

5050 alın tabii ki. İki donanım da 8 GB VRAM, ancak 5050 MFG destekliyor. Üstüne daha uzun süre destek alacak. Laptoplarda güncellik çok önemlidir.

Güncellik kesinlikle önemli ama ne zaman güncelleme yapsam donanımlar kafayı yiyor. O yüzden; "Güncelleme yapılmazsa evine bomba atılacak" tarzdaki güncellemeler hariç güncelleme yapmaya sıcak bakmıyorum maalesef.
Attığınız bağlantıda 16GB RAM olduğu yazıyor da bu tek slot için mi 2 slot için mi nasıl öğrenebilirim? Attığını alırsam RAM yükseltmesi yapmak zorundayım.

Son düzenleme: