Codendlayf

Çalışkan
Merhaba,
Mobil yazılım alanında kendimi geliştiriyorum. React Native ile başladım ve ileride Swift öğrenmeyi, hatta mobil oyun geliştirmeye yönelmeyi düşünüyorum.
Bu nedenle uzun vadede hem iOS uygulama geliştirmeye hem de mobil oyunlara uygun bir MacBook arıyorum.
Fiyatlar ve performanslarda degiskenlik oldugu icin siz bilenlere de sormak istedim.
Fiyat olarak 2 ürün buldum.
MacBook Pro M4 islemci 16 RAM 512SSD
MacBook Pro M.2 Pro islemci 16 RAM 512SSD

Fiyat olarak cok fazla ucmak istemiyorum 65k civarı sınır olabilir.
Bazen video fotoğraf düzenlemesi de yapıyorum.
Gunde 10+ saat PC basında vakit geçiriyorum.

M4 Pro fiyat olarak biraz tuzlu geliyor.
En fazla 65k civarlarında bakıyorum. En iyi fiyat performans ne önerirsiniz?

Hepsi kullanım kolaylığı olarak tatmin ediyor. Ama mobil yazılım işinden para kazanmadığınız sürece böyle bir harcama yapmak mantıklı değil gibi. İlla alacaksanız da Pro almanıza gerek yok.

Bence M.2 Pro alın. M4 işlemci sadece tekli çekirdekte önde. M2Pro ise grafik gücünde çok önde. Çoklu çekirdekte aynı puanı almışlar. M4'ün tek artısı 2 yıl daha güncelleme alacak olması. Ama yine de M.2 Pro 6 yıl en az kullanılabilecek bir cihaz. İkisi de 120Hz promotion destekliyor. M4'ün ekranı daha iyi ama sizin için çok da önemli değil gibi. Ben olsam M.2 Pro alırım.
Air almayın evet Pro fiyatına değer.

Hepsi kullanım kolaylığı olarak tatmin ediyor. Ama mobil yazılım işinden para kazanmadığınız sürece böyle bir harcama yapmak mantıklı değil gibi. İlla alacaksanız da Pro almanıza gerek yok.
haklısınız aslında, suanda kullandığım laptop da gayet güzel. RZ 7 7735hs işlemci 7600s ekran kartı 32 ram mevcut. fakat kardeşim bu ene nasipse üniversiteye gidecek ve laptop ihtiyacı var. biz de böyle bir yöntem düşündük. ben macbook alacağım, kardeşim bende ki laptopu kullanacak. bu sebeple bakıyorum

haklısınız aslında, suanda kullandığım laptop da gayet güzel. RZ 7 7735hs işlemci 7600s ekran kartı 32 ram mevcut. fakat kardeşim bu ene nasipse üniversiteye gidecek ve laptop ihtiyacı var. biz de böyle bir yöntem düşündük. ben macbook alacağım, kardeşim bende ki laptopu kullanacak. bu sebeple bakıyorum
Oyun oynamıyorsanız Macbook kalan bütün konularda sizi tatmin eder. Air de kullandım Pro da. Ağır video render, Photoshop gibi işlerle uğraşmıyorsanız. Arada bir oluyorsa Air de yeterli olur. Bütçe meselesi. Air de Pro da parasının hakkını veren cihazlar.