Bütçe
65000

Barksdale

Çalışkan
Merhaba,
Evimde kullanmis oldugum 4080 & 7900X sistemimden sonra ikincil ikametim icin bir sistem toplama arayisindaydim. Bu surecte tercihim ilk basta hazir sistemlere yonelmek olduysa da, daha sonra kendi basima da halledebilecegime kanaat getirip bir sistem topladim.

Foruma kayitli olmasam da, forum uzerinde @Recep Baltaş @Oreki gibi kullanicilarin paylasimlarindan cok fazla yararlandim; kendilerine teşekkür ederim.
İhtiyacım video duzenlemeleri, orta olcekli Unreal-Blender-Premir-Photoshop islemleri ve oyun oynayabilmek icin bir sistem hazirlamakti.

Sistemin parcalari:
  • CPU - Ryzen 7 7700 - 9000 TL
  • GPU - Galax 4070 Super - 27.000 TL
  • Anakart - MSI MAG B650 Tomahawk - 10.500 TL
  • RAM - Lexar Ares 2x16 GB 6000 MHz CL30 - 5.000 TL
  • Depolama - Kingston KC3000 1 TB - 3.000 TL
  • PSU - FSP 850W Vita GM - 6.000 TL
  • Kasa - Lian Li 216 - 3.500 TL
  • Islemci Sogutucu - Thermaltake Phantom Spirit 120 - 1.800 TL
Parcalari secerken, mumkun mertebe model yukseltmektense uyumlu ve kaliteli parcalar secmeyi tercih ettim. Hayatimda ilk defa bilgisayar parcalari montajladigim icin; islemci sogutucu montajinda, anakartin kasaya oturtulmasinda ve kablolamada zorlandim fakat sorunlari bir sekilde ugrasarak cozdum.

Tercihlerim hakkinda yorumlarinizi merak ediyorum ve forum uyelerine paylasimlari icin teşekkür ediyorum.

Yaptığım is geregi Türkçe klavye kullanamadigimdan; İngilizce klavye ile yazmak durumunda kaldim. Bu bir problem teskil ederse duzenleyebilirim.

Bu bütçede 5070 sistemler çıkıyor ve işlemciyi 7900 bütçen yeterse 7900X yapman daha doğru olur.

Merhaba,
Evimde kullanmis oldugum 4080 & 7900X sistemimden sonra ikincil ikametim icin bir sistem toplama arayisindaydim. Bu surecte tercihim ilk basta hazir sistemlere yonelmek olduysa da, daha sonra kendi basima da halledebilecegime kanaat getirip bir sistem topladim.

Foruma kayitli olmasam da, forum uzerinde @Recep Baltaş @Oreki gibi kullanicilarin paylasimlarindan cok fazla yararlandim; kendilerine teşekkür ederim.
İhtiyacım video duzenlemeleri, orta olcekli Unreal-Blender-Premir-Photoshop islemleri ve oyun oynayabilmek icin bir sistem hazirlamakti.

Sistemin parcalari:
  • CPU - Ryzen 7 7700 - 9000 TL
  • GPU - Galax 4070 Super - 27.000 TL
  • Anakart - MSI MAG B650 Tomahawk - 10.500 TL
  • RAM - Lexar Ares 2x16 GB 6000 MHz CL30 - 5.000 TL
  • Depolama - Kingston KC3000 1 TB - 3.000 TL
  • PSU - FSP 850W Vita GM - 6.000 TL
  • Kasa - Lian Li 216 - 3.500 TL
  • Islemci Sogutucu - Thermaltake Phantom Spirit 120 - 1.800 TL
Parcalari secerken, mumkun mertebe model yukseltmektense uyumlu ve kaliteli parcalar secmeyi tercih ettim. Hayatimda ilk defa bilgisayar parcalari montajladigim icin; islemci sogutucu montajinda, anakartin kasaya oturtulmasinda ve kablolamada zorlandim fakat sorunlari bir sekilde ugrasarak cozdum.

Tercihlerim hakkinda yorumlarinizi merak ediyorum ve forum uyelerine paylasimlari icin teşekkür ediyorum.

Yaptığım is geregi Türkçe klavye kullanamadigimdan; İngilizce klavye ile yazmak durumunda kaldim. Bu bir problem teskil ederse duzenleyebilirim.

Bir yanlis anlasilma olmus sanirim, ben sistemi topladim. Modelleri ust seviyeye cekmek yerine, sistemin bir butun olarak problemsiz olmasini istedim.

4070S tercih etme sebebim Unreal Engine performansi,
Anakart olarak B650 Tomahawk secme sebebim VRM yapisiyla isinma problemi olmayisi ve komponentlerinin durumu,
PSU'yu tercih ederken de degerlendirmelerini kontrol etmistim.

Bir yanlis anlasilma olmus sanirim, ben sistemi topladim. Modelleri ust seviyeye cekmek yerine, sistemin bir butun olarak problemsiz olmasini istedim.

4070S tercih etme sebebim Unreal Engine performansi,
Anakart olarak B650 Tomahawk secme sebebim VRM yapisiyla isinma problemi olmayisi ve komponentlerinin durumu,
PSU'yu tercih ederken de degerlendirmelerini kontrol etmistim.
Yan parçalar gayet kaliteli hocam PSU çok doğru seçmişsiniz. Ekran kartı sizi tatmin ediyor ise hayırlı olsun.

Bana göre bu fiyata malzeme kalitesi yüksek fakat toplanacak en düşük performanslı sistemlerden birini toplamışsınız.