Elimde HP Omen 17 RTX 4060 i7 13700HX'li bir laptop var. Donanımsal olarak çok sağlam bir laptop fakat ısı ve birkaç kronik sorunları yüzünden bilgisayardan nefret ettim. Sürekli ısınıp drop yemesi, tam fight'ın ortasında ısıdan kapanması, yazılımsal sorunları gibi birçok sorun yaşattı bana. 3 yıl içinde artık ne oyun oynamak ne de proje çizim yapmak içimden gelmiyor laptop yüzünden. En son olarak PTM alıp uygulamasını yaptım, bu defa da Omen Gaming'de sorun çıktı. Fan hızı 3800'ü geçmediği için bazen PC kendini kapatıyor.
Neyse, ortalama 40k gibi bir fiyata PC'yi satmak istiyorum. Üstüne de tahmini 25k koyarak toplam 65k'ya ileriye dönük DDR5 bir sistem toplamak istiyorum. Sistemde de mouse ve kulaklık olmayacak, sadece işlemciyi Ryzen 7 X3D bir model, ekran kartını da 3080 Ti düşünüyorum. Sizce bu bütçeye genel olarak mantıklı olan parçalar nelerdir?
Neyse, ortalama 40k gibi bir fiyata PC'yi satmak istiyorum. Üstüne de tahmini 25k koyarak toplam 65k'ya ileriye dönük DDR5 bir sistem toplamak istiyorum. Sistemde de mouse ve kulaklık olmayacak, sadece işlemciyi Ryzen 7 X3D bir model, ekran kartını da 3080 Ti düşünüyorum. Sizce bu bütçeye genel olarak mantıklı olan parçalar nelerdir?