Selamlar, yeni ev kuracağımız için TV ihtiyacımız olacak. TV alırken nelere dikkat etmeliyiz? Yaklaşık 2,5-3 m mesafede oturulacak TV'ye.

TV'de televizyon yayınlarından çok film, dizi izlenecek. Bunun yanında oyun da oynanacak az da olsa.

Bütçe belirlemedim ama uygun fiyatlı F/P ürünlere bakıyorum. LCD'den iyi OLED kadar pahalı olmayan düşük bütçeli modeller özellikle. Örneğin TCL gibi markalar var. Bunları merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, yeni ev kuracağımız için TV ihtiyacımız olacak. TV alırken nelere dikkat etmeliyiz? Yaklaşık 2, 5-3 m mesafede oturulacak TV'ye.

TV'de televizyon yayınlarından çok film, dizi izlenecek. Bunun yanında oyun da oynanacak az da olsa.

Bütçe belirlemedim ama uygun fiyatlı F/P ürünlere bakıyorum. LCD'den iyi OLED kadar pahalı olmayan düşük bütçeli modeller özellikle. Örneğin TCL gibi markalar var. Bunları merak ediyorum.

TCL panel olarak fena değil. LG'ye panel ürettiği de oluyor.

Selam, yeni ev kuracağımız için TV ihtiyacımız olacak. TV alırken nelere dikkat etmeliyiz? Yaklaşık 2, 5-3 m mesafede oturulacak TV'ye.

TCL Samsung gibi markaların ucuz ürünlerine bakabilirsiniz Vestel de tercih edebilirsiniz özellikler ürünün sayfasında tek tek yazıyor.

@mortem.dll bulunamadı, nasıl oluyor hocam QLED'ler? LG'de sanırım QNED var onlar giib mi?
Aslında en iyi görüntüyü OLED ekranlar veriyor fakat bütçeyi biraz yükseğe çekmek lazım onun için, bir de yanma muhabbetleri falan var OLED ekranların, kimi umursamıyor kimi de risk almak istemiyor.

Müthiş bilgi sahibi değilim fakat OLED'i saymazsak bence Neo QLED teknolojisi QLED'den daha iyi. QLED ekranlar, geleneksel LED LCD ekranların önüne yerleştirilen Kuantum Nokta (Quantum Dot) filtresini kullanıyor. Işık kaynağı standart LED'ler. Böylelikle arkadaki LED'ler tamamen kapanamadığı için koyu sahnelerde (siyah aralıklarında) grilikler ve hafif ışık sızıntıları görülebiliyor.

Neo QLED ise Temeli QLED'e dayansa da arkadan aydınlatma için standart LED'ler yerine çok daha küçük olan Mini LED'ler kullanıyor. Işık, çok daha küçük bilgisayarlar gibi kontrol edildiği için standart QLED'lere göre kontrast, derin siyahlar ve çok daha az ışık sızıntısı sunuyor. Parlaklığı da bayağı fark ediyor. Nit değeri yüksek oluyor.

@Akif

Fiyat/Performans olarak:

Biraz daha iyi segment:

Daha iyisi:

Samsung'larda bu 70-80-90 değerleri yükseldikçe segment daha iyi oluyor. Bir de C-D-F gibi harfler ise serinin yıllarını temsil ediyor. Mesela geçen senenin sınıfları D idi. Bu sene F. Bende aktif olarak 55QN85F var, son derece memnunum. Yazılımı, arayüzü, hızı, kumandası, kanal geçişleri, tabii ekran kalitesi de beni çok tatmin ediyor.

Son düzenleme:
Samsung pek F/P değil. Bütçenize bağlı biraz. Güzel modelleri var.

TCL hem bilinen hem F/P bir marka. Ek olarak Next'in TV'leri epey F/P ve panelleri kaliteli. 40 bin liralara MiniLED TV'leri bulunuyor. Paneli yanlış hatırlamıyorsam LG'nindi.

@mortem.dll bulunamadı, nasıl oluyor hocam QLED'ler? LG'de sanırım QNED var onlar giib mi?
Aynen onlar gibi. Normal LED'lerden daha iyi kontrast sunuyor.

Selamlar, yeni ev kuracağımız için TV ihtiyacımız olacak. TV alırken nelere dikkat etmeliyiz? Yaklaşık 2,5-3 m mesafede oturulacak TV'ye.

Samsung Neo QLED serisi kaliteli oluyorlar. 7 yıl falanda güncelleme geliyor.