noby
Uzman
Ev sunucusu kurmayı düşünüyorum. Ana kullanımım Home Assistant, Docker servisleri, AIOStreams/Stremio backend, Tailscale, Cloudflare Tunnel, AdGuard, Uptime Kuma gibi servisler olacak. İleride Jellyfin kurup 20–30 TB ve üzeri film/dizi arşivi eklemeyi de düşünüyorum. Film/dizi tarafında ağırlıklı olarak 1080p kullanım olacak.
Şu an düşündüğüm sistem:
Diğer maliyetler:
Sistem 7/24 açık kalacak. İleride M.2 NVMe ekleyip işletim sistemi, Docker ve hız isteyen servisleri NVMe üzerinde; büyük kapasiteli HDD'leri ise sadece film/dizi depolama için kullanmayı düşünüyorum.
Anakart ve RAM'i uygun fiyata arkadaşımdan alabilecek olmamı da hesaba katarsak bu sistem sizce mantıklı mı? Özellikle Ryzen 3 3200G yeterli olur mu, PSU seçimi uygun mu ve aynı bütçede daha mantıklı bir işlemci/platform öneriniz var mı?
Şu an düşündüğüm sistem:
- Anakart: MSI B450M-A PRO MAX
- RAM: 16 GB (2x8 GB) DDR4 3200 MHz
- İşlemci: AMD Ryzen 3 3200G
- PSU: MSI MAG A500N-H 500W
- Depolama: Elimde bulunan 400 GB SATA SSD
- Soğutucu: Elimde bulunan AM4/AM5 uyumlu hava soğutucu
- Kasa: Şimdilik kullanmayacağım, ileride fanlı bir kasa alabilirim.
Diğer maliyetler:
- Ryzen 3 3200G (2. el): yaklaşık 1.000 TL
- PSU: yaklaşık 1.800 TL
- SSD ve soğutucu zaten elimde mevcut.
Sistem 7/24 açık kalacak. İleride M.2 NVMe ekleyip işletim sistemi, Docker ve hız isteyen servisleri NVMe üzerinde; büyük kapasiteli HDD'leri ise sadece film/dizi depolama için kullanmayı düşünüyorum.
Anakart ve RAM'i uygun fiyata arkadaşımdan alabilecek olmamı da hesaba katarsak bu sistem sizce mantıklı mı? Özellikle Ryzen 3 3200G yeterli olur mu, PSU seçimi uygun mu ve aynı bütçede daha mantıklı bir işlemci/platform öneriniz var mı?