6500 TL Bütçeyle Ev Sunucusu İçin Kullanacağım Toplama PC Nasıl?

Bütçe
6.500 TL

noby

Uzman
Ev sunucusu kurmayı düşünüyorum. Ana kullanımım Home Assistant, Docker servisleri, AIOStreams/Stremio backend, Tailscale, Cloudflare Tunnel, AdGuard, Uptime Kuma gibi servisler olacak. İleride Jellyfin kurup 20–30 TB ve üzeri film/dizi arşivi eklemeyi de düşünüyorum. Film/dizi tarafında ağırlıklı olarak 1080p kullanım olacak.

Şu an düşündüğüm sistem:

• Anakart: MSI B450M-A PRO MAX
  • RAM: 16 GB (2x8 GB) DDR4 3200 MHz
  • İşlemci: AMD Ryzen 3 3200G
  • PSU: MSI MAG A500N-H 500W
  • Depolama: Elimde bulunan 400 GB SATA SSD
  • Soğutucu: Elimde bulunan AM4/AM5 uyumlu hava soğutucu
  • Kasa: Şimdilik kullanmayacağım, ileride fanlı bir kasa alabilirim.
Anakart ve RAM arkadaşımda olduğu için bu platformu değerlendirmeyi düşünüyorum. İkisini birlikte yaklaşık 3.500 TL'ye alabilirim.

Diğer maliyetler:
  • Ryzen 3 3200G (2. el): yaklaşık 1.000 TL
  • PSU: yaklaşık 1.800 TL
  • SSD ve soğutucu zaten elimde mevcut.
Toplam yaklaşık 6.300 TL.

Sistem 7/24 açık kalacak. İleride M.2 NVMe ekleyip işletim sistemi, Docker ve hız isteyen servisleri NVMe üzerinde; büyük kapasiteli HDD'leri ise sadece film/dizi depolama için kullanmayı düşünüyorum.

Anakart ve RAM'i uygun fiyata arkadaşımdan alabilecek olmamı da hesaba katarsak bu sistem sizce mantıklı mı? Özellikle Ryzen 3 3200G yeterli olur mu, PSU seçimi uygun mu ve aynı bütçede daha mantıklı bir işlemci/platform öneriniz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…