Bütçe
67.000 TL

emin22

Uzman
67.000 TL'ye topladığım PC bu. Bütçe bu kadar. Nasıl, beğendiniz mi?

Screenshot_20260917_000951.webp

Screenshot_20260917_000936.webp

Fırsat kovalarsan parça kalitesi biraz daha artabilir ama değeceğini pek sanmıyorum, yapıştır geç bence.

B840 anakart ile A620 anakart aynı sayılır, işlemciye manuel PBO ayarı yaptırmaz, BIOS menüsü kısıtlı, RAM'lere çok detaylı ayar yaptırmaz. B650 ya da B850 daha iyi olur, yapıştır geç demişsin ama, sonra sıkıntı çıkartır, MSI anakartın AM5 çoğu modeli zaten, BIOS olarak stabil değil. Zorlamayınca bir şey olmaz ama, bir tık zorlayınca işler değişir, o yüzden yapıştırıp geçmeyin, sonra kızıyorsunuz disslike atıyoruz diye.

İşlemci, RAM, soğutucu, SSD tamamdır. Güç kaynağın iyi değil. Kasa mevcut mu? Ekran kartı MSI almana gerek yok @emin22

B840 anakart ile A620 anakart aynı sayılır, işlemciye manuel PBO ayarı yaptırmaz, BIOS menüsü kısıtlı, RAM'lere çok detaylı ayar yaptırmaz. B650 ya da B850 daha iyi olur, yapıştır geç demişsin ama, sonra sıkıntı çıkartır, MSI anakartın AM5 çoğu modeli zaten, BIOS olarak stabil değil. Zorlamayınca bir şey olmaz ama, bir tık zorlayınca işler değişir, o yüzden yapıştırıp geçmeyin, sonra kızıyorsunuz disslike atıyoruz diye.

İşlemci, RAM, soğutucu, SSD tamamdır. Güç kaynağın iyi değil. Kasa mevcut mu? Ekran kartı MSI almana gerek yok @emin22
Kasa msi mag serisi 750w geliyor neden kötü psu anakart olarak hangi marka öneriyorsun asus almak istemiyorum anakart değiştirmesem oc yapmıyorum zaten

Nasıl bir sıkıntı çıkarabilir ki

Kasa MSI MAG serisi 750W geliyor neden kötü PSU anakart olarak hangi marka öneriyorsun ASUS almak istemiyorum anakart değiştirmesem OC yapmıyorum zaten.

Kasayla PSU birlikteyse tamamdır. MSI anakart AM5 tarafında çok başarılı değil. Gigabyte B850M Force'ya da ASUS B850M-K çok iyi, iki modelden birisini alın. ASUS AM5 tarafında başarılı.

Kasayla PSU birlikteyse tamamdır. MSI anakart AM5 tarafında çok başarılı değil. Gigabyte B850M Force'ya da ASUS B850M-K çok iyi, iki modelden birisini alın. ASUS AM5 tarafında başarılı.
Ya asusla travmam var 😂 garanti süreçlerinde beni çok uğraştırdı umarım sorun yaşamam evet kasayla birlikte giriş orta seviye psu baya bi koruması var içime yattı anakarta bakacağım fazla fiyat farkı yoksa sizin dediğini yaparım ama oldu ki yapamadım bu anakart üzer mi uzun kullanımda

Ya ASUS'la travmam var 😂 garanti süreçlerinde beni çok uğraştırdı umarım sorun yaşamam evet kasayla birlikte giriş orta seviye PSU bayağı bir koruması var içime yattı anakarta bakacağım fazla fiyat farkı yoksa sizin dediğini yaparım ama oldu ki yapamadım bu anakart üzer mi uzun kullanımda.

MSI ile ASUS'un servisi aynı zaten, servis point bakıyor. AM4 sistem başka, AM5 sistem başka, Intel zaten başka. Alacağın X marka ile de sorun yaşama durumun var. İllaki MSI B840 diyorsan, alıp kullan bakalım, ilerleyen düreçteki deneyimlerini bize anlatırsın.

MSI ile ASUS'un servisi aynı zaten, servis point bakıyor. AM4 sistem başka, AM5 sistem başka, Intel zaten başka. Alacağın X marka ile de sorun yaşama durumun var. İllaki MSI B840 diyorsan, alıp kullan bakalım, ilerleyen düreçteki deneyimlerini bize anlatırsın.
Servis point değil teknoser bakmıyor muydu asusa

Kasa MSI MAG serisi 750W geliyor neden kötü? PSU anakart olarak hangi marka öneriyorsun ASUS almak istemiyorum anakart değiştirmesem OC yapmıyorum zaten.

DDR5 için BIOS olarak daha sıkıntısız olması sebebiyle önce ASUS sonra Gigabyte önerilir benim bildiğim. B850M Force mesela olur bulabilirseniz. Kasa neden kötü derseniz içinde MSI a-bn 750W var. YUSUF7878 hocamızın C rank olarak değerlendirdiği bir PSU.