Benzer olayı Netspeed'de birkaç sene kullanarak yaşadım. Altyapım 76Mbit desteklerken 100Mbit'lik paket kullanıyordum. Hat değerleriniz çok kötü değil gibi ama tamamını tam verim kullanmaya kalktığınızda hat değerlerinize bağlı kopmalar yaşayabilirsiniz. Ben bunun için sıfırdan apartman ankastresinden sıfır CAT6 kablo çektirmiştim. Sıkıntı yaşanmamıştı. Bir de yanlış hatırlamıyorsam 24/50/75/100 olarak sınırlayabiliyorlar. Bazı modemlerde kendiliğinden hız sınırlama özelliği oluyor(Türk Telekom'un getirdiği modemlerde daha olana rastlamadım)
Zaten 100 Mbps almama gerek yok 55 falan alsam yeterli. Bir de aşağıya kaydırınca sitede fiyatlandırma detayları çıkıyor ve orada 4. aydan itibaren 450 TL olduğu yazıyor yani artık pek de anlamı yok Netspeed'e geçmemin.
Evet, hızınızın üstünde paket alabilirsiniz. Benim altyapım 72 Mbps civarı destekliyor. Kullandığım paket 100 Mbps, 73-76 Mbps civarına sabitliyorlar. Ortalama 65-69 Mbps arası alıyorum. Upload tarafında ise 18-20 arası alıyorum.
Ek olarak geçiş yaptığında port sıkıntısı yaşamıyorsun. Ben Türk Telekom'dan geçerken gerekli belgeleri yolladım. Onlar benim adımı işlemleri yapıp 2-3 saat içinde kendi internetlerine geçirdiler.
Taahhütsüz, Kotasız, En Uygun Fiber İnternet ve En Ucuz İnternet Paketleri, Netspeed kalitesiyle hizmetinizde.
www.netspeed.com.tr
Tavsiyem eski modeminiz kötüyse, düzgün bir VDSL modem alın. Keenetic modem kullanıyorum ve önerebilirim. Ağınıza çok fazla akıllı telefon bağlanıyorsa Wifi-6 bir Keenetic modem daha iyi olacaktır. Fiyatları tuzlu ama kesinlikle hak ediyorlar.
Fiyat olayına baktım bir tık çakallık yapmışlar. O üç ay içinde sabit fiyattan aylık 300 ₺ izin veriyorsa belki avantaj sağlanabilir. Ama nedense buna imkan tanımayacaklar gibi duruyor. Ben şu an geçen yıldan sabit fiyat ödediğimden, aylık 300 ₺ alıyor.
Her zaman geçeeli değil bu. Hattınızda sorun yoksa pek gayet stabil çalışabilir. Hattım stabil olduğundan mesela ben 4 SNR ayarlarım elle ve kopma da yaşamıyorum.