Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SergeiYalchin

Gelişen
Adresimle sorguladığımda 53 Mbps diyor ancak 100 Mbps alabiliyorum gözüküyor. ISS'ye gidip talep mi etmem gerekiyor?

Screenshot_20260508-083002.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dostum, paket yükselteceğim, konsültasyon yapıyorum. İlk mesajlarımı okusaydınız keşke.
Kısaca VDSL hattınız teorik olarak 100 Mbps indirme hızını destekliyor ancak bakır altyapı fiziksel engeller oluşturduğu için bu hızı tamamen almak mümkün olamayabiliyor.
Çoğumuzun fiber sevmesinin temel nedenlerinden biri de bu oluyor.

Port mesafesi, bakır altyapının kalitesi, hatta deformasyon olmaması, internet sağlayıcının satış politikası, modem gibi çeşitli etkenler aldığın hızı belirliyor.
Kabaca teorik olarak alabilsen de pratikte alacağın hız farklı olabiliyor.

Paketi yükseltebilirsiniz ama bağlantı problemi yaşarsanız paketinizin hızını azaltmayı teklif edin.
Hattınız 50 Mbps'den yüksek hız alabilir. Müdürlükle iletişime geçerek güncelletebilirsiniz. Hattınızda ufak bir hasar olabilir gibi duruyor. Eğer bina içindeyse bu hasarı düzeltirseniz daha yüksek hızları garanti alırsınız.

Cidden mi? Nasıl iletişim kuracağım? Değerli bilgilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. Gerçekten çok sevindim. İlginiz için teşekkürler efendim.
Hattınız 50 Mbps'den yüksek hız alabilir. Müdürlükle iletişime geçerek güncelletebilirsiniz. Hattınızda ufak bir hasar olabilir gibi duruyor. Eğer bina içindeyse bu hasarı düzeltirseniz daha yüksek hızları garanti alırsınız.

Hocam bende mi anlama sıkıntısı var? Adamın 50 megabit paketi var zaten. 50 megabit alması normal değil mi?

Cidden mi? Nasıl iletişim kuracağım? Değerli bilgilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. Gerçekten çok sevindim. İlginiz için teşekkürler efendim.
Telefon ile ulaşabilirseniz telefonla, ulaşamıyorsanız ilçenizdeki Türk Telekom müdürlüğüne bizzat gidip paket yükseltmek istediğinizi ancak modemde altyapı sorgusundan çok daha iyi değerler gördüğünüzü söyleyin. Anlamaz birine denk gelemzseniz yardımcı olurlar.

Dostum, paket yükselteceğim, konsültasyon yapıyorum. İlk mesajlarımı okusaydınız keşke.
Kısaca VDSL hattınız teorik olarak 100 Mbps indirme hızını destekliyor ancak bakır altyapı fiziksel engeller oluşturduğu için bu hızı tamamen almak mümkün olamayabiliyor.
Çoğumuzun fiber sevmesinin temel nedenlerinden biri de bu oluyor.

Port mesafesi, bakır altyapının kalitesi, hatta deformasyon olmaması, internet sağlayıcının satış politikası, modem gibi çeşitli etkenler aldığın hızı belirliyor.
Kabaca teorik olarak alabilsen de pratikte alacağın hız farklı olabiliyor.

Paketi yükseltebilirsiniz ama bağlantı problemi yaşarsanız paketinizin hızını azaltmayı teklif edin.

Çözüm