BarBarAdam

Çalışkan
Selamlar hocalarım,

Evim müstakil ve internet hattım dışarıdaki tahta direkten geliyor. Mahallede yapılan altyapı bakımından önce 45 Mbps hız alırken, bakım sonrası hızım 35 Mbps'e sabitlendi.

Modem değerlerimde (ekledim) ulaşılabilir hız 52 Mbps görünse de SNR 8.4 dB'de sınırda. Ayrıca 9 günde 96 bin CRC hatası birikmiş durumda ve yükleme yaparken pingim 700 ms'lere fırlıyor.

Hattım dışarıdaki o tahta direk üzerinden geldiği için muhtemelen bakım esnasında dış hat kablolarında veya direk üzerindeki kutuda bir oksitlenme/temassızlık oluştu.

Müşteri hizmetlerine klasik "hız sabitlemesi" derdini anlatamıyorum. Saha dolabından eve gelen o dış hattın (direkten gelen kablo) kontrol edilmesini veya port değişikliğini talep etmek için nasıl bir yol izlemeliyim? Arıza kaydında özellikle neyi vurgulamalıyım?

Şimdiden teşekkürler.

1781809862798.webp

Sokakta Telekom ekibini yakalamalısınız. Ekipler kendileri bile diyor artık müşteri hizmetleri anlamıyor diye. Kendileri de çok fazla bir şey bilmiyor ama çözmeye uğraşıyorlar en azından. Yakalayamazsanız bölgenizdeki Telekom müdürlüğüne gidin. Onlar kontrol edip mail atabiliyorlar.

Sokakta Telekom ekibini yakalamalısınız. Ekipler kendileri bile diyor artık müşteri hizmetleri anlamıyor diye. Kendileri de çok fazla bir şey bilmiyor ama çözmeye uğraşıyorlar en azından. Yakalayamazsanız bölgenizdeki Telekom müdürlüğüne gidin. Onlar kontrol edip mail atabiliyorlar.

Arada bir görüyorum, o zaman yakalasam yardım edebilirler mi? Komşularım ile aynı direkten bağlı ve onlarınki hızlanmışken benim hızım düştü.