Bütçe
7.000-8.000 TL
Siz bilirsiniz fakat ucuz etin yahnisi yavan olur.

Ktc ucuz etin yahnisi değil, Çin tarafında iyi bilinen bir ekran üreticisi diyebilirim. Küresel pazara açılmaya başladılar. Doğru düzgün reklam yapılmadığı için TR de bilinmiyorlar. Mesela ekran kartından bildiğimiz Galax markasının monitör ürettiğini şansa öğrendim. Sapphire'in anakart ürettiğini yine denk geldiğim için öğrendim. TR de ürünleri olmadıkları için ve reklam da yapmadıkları için bilgim yoktu. Galax'ın distribütörlüğünü yapan Teknobiyotik ve Gaming.Gen.TR gibi markalar olmasa çoğu kişinin Galax'ı tanıyacağını zannetmiyorum.

Ktc'ye tekrar dönelim. Tablet, TV, akıllı ekran, monitör vs bu konularda tecrübeleri bolca var. OLED ve miniled gibi üst düzey monitörlerde üretiyorlar. 6000'den fazla çalışanları var. Ayrıca bir OEM üretici kendileri. Nec, Samsung ve ViewSonic gibi markalara monitör/teknoloji satan bir firma. H27t22C de fiyatına göre alınabilir fena olmayan bir model.

Markayla alakalı daha detaylı bilgi için şu makaleye bakabilirsiniz:

H27T22C ile alakalı bilgiler için şunlara bakabilirsiniz:
Desktop Screenshot 2025.06.10 - 21.38.20.37.webp

Desktop Screenshot 2025.06.10 - 21.38.48.55.webp

Desktop Screenshot 2025.06.10 - 21.39.04.20.webp

Desktop Screenshot 2025.06.10 - 21.39.37.79.webp

Son düzenleme:
Ktc ucuz etin yahnisi değil, Çin tarafında iyi bilinen bir ekran üreticisi diyebilirim. Küresel pazara açılmaya başladılar. Doğru düzgün reklam yapılmadığı için TR de bilinmiyorlar. Mesela ekran kartından bildiğimiz Galax markasının monitör ürettiğini şansa öğrendim. Sapphire'in anakart ürettiğini yine denk geldiğim için öğrendim. TR de ürünleri olmadıkları için ve reklam da yapmadıkları için bilgim yoktu. Galax'ın distribütörlüğünü yapan Teknobiyotik ve Gaming.Gen.TR gibi markalar olmasa çoğu kişinin Galax'ı tanıyacağını zannetmiyorum.

Ktc'ye tekrar dönelim. Tablet, TV, akıllı ekran, monitör vs bu konularda tecrübeleri bolca var. OLED ve miniled gibi üst düzey monitörlerde üretiyorlar. 6000'den fazla çalışanları var. Ayrıca bir OEM üretici kendileri. Nec, Samsung ve ViewSonic gibi markalara monitör/teknoloji satan bir firma. H27t22C de fiyatına göre alınabilir fena olmayan bir model.

Markayla alakalı daha detaylı bilgi için şu makaleye bakabilirsiniz:

H27T22C ile alakalı bilgiler için şunlara bakabilirsiniz:
Eki Görüntüle 153997
Eki Görüntüle 153998
Eki Görüntüle 153999

Eki Görüntüle 154000
Teşekkür ediyorum.

Dell daha iyi bir seçenek değil mi konuda ki monitöre göre?

Dell ile alakalı kafamı kurcalayan soru işaretleri var. Hem inceleme videolarının altında hem de Reddit'te panel değişikliğine gittiği yönde şikayetler var. Dell'in eğer paneli değişmediyse daha iyi bir model. Dell'in paneli değişmediyse ikisi de auo markasına ait panel kullanıyor.

İnceleme verilerine gelecek olursak, ufak farkla renk gamutunda ktc daha iyi. Ktc 2 incelemede 290 nit 3 incelemede 400 nit çıkan bir model. Dell ise 360nit ile 480nit arasında değişiyor. Eski incelemelerde 420 nit ve üstü görürken yeni incelemelerde 360-400nit civarı çıkıyor. Kontrast oranı ise ktc de 3 incelemede 1200:1 diğerinde 1100:1 civarı çıkıyor. Dell ise eski incelemelerde 1400:1 civarı çıkarken yeni incelemelerde 1175:1-1250:1 civarı çıkıyor. Tepki süresi tablodan tabloya göre değiştiği için kıyas yapmak pek mümkün değil. UFO testi olarak da ktc bir tık daha iyi geldi benim gözüme.

Dell söylentilere göre yeni versiyonunda 850:1 kontrast ve 250-300nit arası parlaklık sunuyor. Hiçbir incelemede bu değerleri görmedim. En yakın inceleme 6 ay öncesine ait. Onda da 360nit ve 1175:1 civarı kontrast oranı çıkıyor.

Eğer söylenti doğruysa giriş seviye 2K IPS monitörlerden farkı kalmıyor. Kesin bir bilgi olmadığı için muallakta kalan bir model. Yine de panel değişikliğiyle alakalı şikayetler nadir görülebilen bir durum. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye düşünüyorum. Bir de bu monitör 2 sene önce 10k civarında satılıyordu. Ne olduysa fiyatı sonradan 7-7.5k bandına düştü. O zamanın dolar kurunu vs hesap ettiğimizde zamlanması lazımken tam tersi oldu. Bu tarz sebeplerden ötürü soğudum bu modele karşı. Artı olarak pivot ve yükseklik ayarı bulunuyor Dell de. Bu kısım önemliyse riske atılıp alınabilir.