Bütçe
8.000 TL

3miRun

Uzman
Selamlar,

RTX 4080 ekran kartlı MSI Vector 16 HX laptopum için monitör arıyorum. İlk başta taşınması daha kolay olacağı için 24 inç Full HD ve 180–240 Hz modellere bakıyordum. Ancak genellikle hikâyeli oyunlar oynadığım için 27 inç 2K bir monitörün benim kullanımımda daha mantıklı olacağına karar verdim.

Monitörü çoğunlukla oturma odasında kurup kullandıktan sonra tekrar kutusuna kaldıracağım. Bu nedenle kavisli bir model istemiyorum. Ağırlık artık çok büyük problem değil ancak standının kolay kurulup sökülmesi ve kutusuna rahatça kaldırılabilmesi iyi olur.

Bütçem en fazla 8.000 TL. Önceliklerim şunlar:
  • 27 inç ve 2560×1440 çözünürlük
  • Düz IPS veya Fast IPS panel
  • En az 165 Hz, tercihen 180 Hz
  • En az 300 nit parlaklık
  • Renklerin hikâyeli oyunlarda tatmin edici olması
  • Aşırı ghosting veya ciddi kronik problemi bulunmaması
  • Garanti ve servis konusunda çok sorun yaşatmaması
Başka bir forumda KTC H27T22C önerildi. Şu anda Hepsiburada’da Teknoklik satıcısından yaklaşık 7.300 TL’ye satılan 180 Hz modelini almayı düşünüyorum.

Kâğıt üzerinde özellikleri oldukça iyi görünüyor:

• 27 inç QHD Fast IPS
  • 180 Hz
  • 1 ms
  • 350 nit civarı parlaklık
  • FreeSync ve Adaptive-Sync
  • HDMI ve DisplayPort bağlantısı
Ancak Hepsiburada yorumlarında ölü veya sıkışmış piksel yaşayan kullanıcıların sayısı biraz fazla geldi. KTC’nin uzun vadeli dayanıklılığı, garanti süreci ve Türkiye’deki servis hizmeti konusunda da çok fazla bilgi bulamadım. Ürün sorunlu gelirse iade edebilirim fakat birkaç ay sonra problem yaşamak istemiyorum.

Laptopa HDMI üzerinden bağlayacağım. Bu bağlantıda monitörü 2K 144 Hz civarında kullanmam benim için yeterli; DisplayPort’taki tam 180 Hz’e ulaşamamak çok büyük problem değil.

Alternatif olarak şu modellere de baktım:

• Gigabyte GS27QA
  • ViewSonic VX27G1-2K
  • ASUS TUF Gaming VG27AQE5A
  • AOC Q27G4XF
KTC H27T22C’yi kullananlar görüntü kalitesi, ghosting, ışık sızması, ölü piksel ve servis tecrübelerini paylaşabilir mi? Sizce 7.300 TL civarında KTC alınır mı, yoksa biraz daha güvenli olması için Gigabyte, ViewSonic veya ASUS modellerinden birine mi yönelmeliyim?

Farklı bir 2K IPS model öneriniz varsa onu da değerlendirebilirim. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu modeli bir inceleyin. GEN2, 2026 model. Bende GEN1 modeli var. Memnunum. Ayakları biraz büyük ama ben monitör kolu kullanıyorum.

GEN1 modelinin ayakları çok kolay sökülüyor. Tornavida bile gerekmiyor.

Şu an için tek satıcı satıyor ama ilerleyen zamanlarda diğerleri de satacaktır tahminimce.

Yaklaşık 3 saat sonra gaming gecesi indirimleri başlayacak incehesapta ama onu bekleyeyim orada belki daha iyi daha ucuza bulabilirim hocam