3miRun
Uzman
Selamlar,
RTX 4080 ekran kartlı MSI Vector 16 HX laptopum için monitör arıyorum. İlk başta taşınması daha kolay olacağı için 24 inç Full HD ve 180–240 Hz modellere bakıyordum. Ancak genellikle hikâyeli oyunlar oynadığım için 27 inç 2K bir monitörün benim kullanımımda daha mantıklı olacağına karar verdim.
Monitörü çoğunlukla oturma odasında kurup kullandıktan sonra tekrar kutusuna kaldıracağım. Bu nedenle kavisli bir model istemiyorum. Ağırlık artık çok büyük problem değil ancak standının kolay kurulup sökülmesi ve kutusuna rahatça kaldırılabilmesi iyi olur.
Bütçem en fazla 8.000 TL. Önceliklerim şunlar:
Kâğıt üzerinde özellikleri oldukça iyi görünüyor:
Laptopa HDMI üzerinden bağlayacağım. Bu bağlantıda monitörü 2K 144 Hz civarında kullanmam benim için yeterli; DisplayPort’taki tam 180 Hz’e ulaşamamak çok büyük problem değil.
Alternatif olarak şu modellere de baktım:
Farklı bir 2K IPS model öneriniz varsa onu da değerlendirebilirim. Teşekkürler.
RTX 4080 ekran kartlı MSI Vector 16 HX laptopum için monitör arıyorum. İlk başta taşınması daha kolay olacağı için 24 inç Full HD ve 180–240 Hz modellere bakıyordum. Ancak genellikle hikâyeli oyunlar oynadığım için 27 inç 2K bir monitörün benim kullanımımda daha mantıklı olacağına karar verdim.
Monitörü çoğunlukla oturma odasında kurup kullandıktan sonra tekrar kutusuna kaldıracağım. Bu nedenle kavisli bir model istemiyorum. Ağırlık artık çok büyük problem değil ancak standının kolay kurulup sökülmesi ve kutusuna rahatça kaldırılabilmesi iyi olur.
Bütçem en fazla 8.000 TL. Önceliklerim şunlar:
- 27 inç ve 2560×1440 çözünürlük
- Düz IPS veya Fast IPS panel
- En az 165 Hz, tercihen 180 Hz
- En az 300 nit parlaklık
- Renklerin hikâyeli oyunlarda tatmin edici olması
- Aşırı ghosting veya ciddi kronik problemi bulunmaması
- Garanti ve servis konusunda çok sorun yaşatmaması
Kâğıt üzerinde özellikleri oldukça iyi görünüyor:
- 27 inç QHD Fast IPS
- 180 Hz
- 1 ms
- 350 nit civarı parlaklık
- FreeSync ve Adaptive-Sync
- HDMI ve DisplayPort bağlantısı
Laptopa HDMI üzerinden bağlayacağım. Bu bağlantıda monitörü 2K 144 Hz civarında kullanmam benim için yeterli; DisplayPort’taki tam 180 Hz’e ulaşamamak çok büyük problem değil.
Alternatif olarak şu modellere de baktım:
- Gigabyte GS27QA
- ViewSonic VX27G1-2K
- ASUS TUF Gaming VG27AQE5A
- AOC Q27G4XF
Farklı bir 2K IPS model öneriniz varsa onu da değerlendirebilirim. Teşekkürler.