Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

klaizee 11

Üstün
Yarın paketim yenileniyor, dalgınlıkla kaçırdım. Önce aşıma başlamadan önce uyarı iletiyoruz diye 25 MB yüklediler ücretsiz. 25 MB saniyesinde geldiği gibi bitmiş zaten. Arkasından da 500 MB interneti 240 TL karşılığında tanımladı. Benim 20 GB paketim zaten 200 TL. Bu yasal mıdır, buna itiraz edebileceğimiz bir kural vs. var mıdır?

Paket ücretim kadar parayı 500 MB aşım paketine vermek aşırı canımı sıktı şu an.

Çözüm
Çok beklenmedik bir durum oldu.

Müşteri hizmetleriyle görüşüp bu fahiş fiyatı sordum. Kendileri yarın paketim yenilendikten ertesi gün uygulamadan iade talebi oluşturursam ücretin iadesinin yapılacağını belirttiler. Bu kadar kolay olacağını asla düşünmemiştim.

SMS ile de detaylı bilgiyi ilettiler.
Ve onu bitirmezsen devretmiyor. Boyle rezil bunlar. Yasal yaptirimi olmak zorunda fakat denetleme yok.

@Şişman Adam Daha iyi bilir.
Yüklediği internet de internet olsa, ya bu paraya paketimi ödüyorum. Hani 100MB aşmışım. Mesela diğer operatörlerde ücretlendirme daha düşük fiyat ve MB'dan başlıyor sanırım.

Önceden 20 - 30 TL iken bu durdurmayı alıyorduk en azından ucuzdu ve değiyordu. Şimdi de sadece bunun için de 100TL ödemek istemiyorum.

1785510119980.webp

Gemini böyle diyor ama tabi @Şişman Adam yardımcı olursa daha güzel olur.

1785510405546.webp

Son düzenleme:
Ben de Katarlı sahibi olan telekomda aynı şeyi yaşadım. 100 TL faturanın üzerine eklediler. Asıl kötü olan şey şu uyarı gönderirken son 2 saatlik kullanımız hariç diye belirtiyor :) Siz bunu bana önceden bilgi verseniz ölürsünüz dimi! Evet ölürler, aç yamyam sürüsü gibiler.

İtiraz veya davalık bir durum olabilir mi bilmiyorum. Daha önce Turkcell (kazıkcell) ile böyle bir durum yaşadım ve dava edip kazanmıştım, 3 yıl boyunca çok cüzi bir fiyata paket tanımlamışlardı. (şimdi böyle bir şey olur mu bilemem)

Son düzenleme:
Ben de Katarlı sahibi olan telekomda aynı şeyi yaşadım. 100 TL faturanın üzerine eklediler. Asıl kötü olan şey şu uyarı gönderirken son 2 saatlik kullanımız hariç diye belirtiyor :) Siz bunu bana önceden bilgi verseniz ölürsünüz dimi! Evet ölürler, aç yamyam sürüsü gibiler.
Aslında Gemini kuralı doğru ilettiyse yasal olarak kuralı ihlal ediyorlar ve fahiş ceza dediğimiz uygulamayı yapıyorlar. Şişman Adam'da doğrularsa süper olur. Ona göre gerekli yerlere şikayet etmek istiyorum.

Çok beklenmedik bir durum oldu.

Müşteri hizmetleriyle görüşüp bu fahiş fiyatı sordum. Kendileri yarın paketim yenilendikten ertesi gün uygulamadan iade talebi oluşturursam ücretin iadesinin yapılacağını belirttiler. Bu kadar kolay olacağını asla düşünmemiştim.

SMS ile de detaylı bilgiyi ilettiler.

Çözüm
Yüklediği internet de internet olsa, ya bu paraya paketimi ödüyorum. Hani 100MB aşmışım. Mesela diğer operatörlerde ücretlendirme daha düşük fiyat ve MB'dan başlıyor sanırım.

Önceden 20 - 30 TL iken bu durdurmayı alıyorduk en azından ucuzdu ve değiyordu. Şimdi de sadece bunun için de 100TL ödemek istemiyorum.

Eki Görüntüle 270127

Gemini böyle diyor ama tabi @Şişman Adam yardımcı olursa daha güzel olur.

Eki Görüntüle 270128
Ben kaç defa yaşadım bu durumu bir bilsen. Bence yanımdan paketlere bak, benim şu an 60 GB ve sınırsız YouTube ve diğer sosyal uygulamalar için 945 lira. Birkaç film ve dizi izliyorum, ayı çıkartıyor zor olsa da. xD

Merhaba,

Konu sahibi operatör şirketiyle konuşarak sorunu çözmüş, bu yüzden ilgili mesajı çözüm olarak işaretliyorum.

Böyle durumlarda şunlara dikkat edin:
  • Paket aşımı sonrasında tanımlanan internet otomatik şekilde mi tanımlanıyor? Eğer evet ise, mevcut kullandığınız paketi ilk satın aldığınızda paket aşımı yapıldığında otomatik tanımlanması hakkında bilgilendirildiniz mi? Ücreti konusunda da bilgilendirildiniz mi? Eğer evet ise zaten en baştan bu durumu kabul ettiğiniz için her şey yasal. Ancak bilgilendirilmediyseniz bu durum yasal olmaz.
  • Paket aşımı sonrasında tanımlanan internet aslında operatör şirketiyse iletişim kurularak tanımlandıysa esasen bu durumu kabul etmiş oluyorsunuz ve kabacaya bu durum yasaldır diyebiliriz. Ancak yine de konuşmanızda ek olarak tanımlanan internetin ücreti konusunda da elbette bilgilendirilmeniz gerekiyor. Bunları bilerek kabul etmiş olmalısınız.
İyi Sosyaller.