Şimdi takım tutmayan biri olarak değerlendirirsem Galatasaray'ın mevcut durumda şampiyonluk şansı çok çok az. Fenerbahçe tarafında ise Greenwood ve Muriqi transferleri yapıldı ve kadro güçlendi. İsmail Kartal eğer eskiden kullandığı oyuncularında inat yapmaz, kadro seçimlerinde liyakata önem verir ayrıca bir kanat transferi ile Muriqi'i yedek bırakabilecek veya Muriqi'in yükünü hafifletebilecek bir santrafor transferi yapılırsa şampiyonluğun 1 numaralı favorisi açık ara Fenerbahçe olur. Beşiktaş tarafında Trossard, Outtara, Nübel, Salih Özcan, Doğan Alemdar ve İlhan Fakılı takviyeleri geldi. Hepsi kaliteli futbolcular. Orkun'un yükünü azaltabilecek ve Salih ile dönüşümlü oynayabilecek bir 6 numara, 1-2 kanat, Oh'un yükünü azaltabilecek bir santrafor ve Agbadou-Djalo tandemine ek bir stoper takviyesi ile Beşiktaş da ciddi bir şampiyonluk adayı olur. Trabzonspor tarafında ise transfer halihazırda bitti gibi. Hem süper lig hem avrupa arenası için kaliteli bir kadro var Fatih Hoca'nın elinde ve bu kadro şampiyonluğa aday olur. Mevcut durumda şampiyon %50 Fenerbahçe %25 Beşiktaş %14 Trabzonspor %10 Galatasaray %1 diğer takımlar diyeyim.

Açıkçası bir Fenerbahçeli olarak Fenerbahçe'nin şampiyon olacağını düşünüyorum.

Bunun en başlıca sebebi İsmail Kartal'ın gelmesi. İsmail Kartal bu ligi bilen, Fenerbahçe'ye uygun oyun oynatan, Dünya futbolunu takip eden, forma adaletini sağlayan, kötü oyunculardan iyi verim olan kaliteli bir hoca benim için. Bir önceki gelişinde oynattığı futbol, aldığı puan hala daha hafızalarımızda.

Gelmeden önce her ne kadar istemesem de Aziz Yıldırım takıma gerçekten sahip çıktı. Ben açıkçası burada da yazılar yazmıştım gelmesini istemediğime dair fakat beni yanılttı ve utandırdı. Bu kulübe sonuna kadar sahip çıkacağına ve bu kulübün haklarını yedirmeyeceğine dair inancım ve güvenim tam.

Öte yandan yapılan transferler gerçekten çok üst düzey. Yapılan transferlerin yanı sıra adı çıkan oyuncular da çok üst düzey.
Ake oynadığı maçlarda müthiş performanslar sergiledi.
LaLiga'da gol krallığına oynayan Vedat Muriqi yedek santrfor olarak getirildi.
37 G/A yapmış olan Greenwood getirildi.

Bunların yanı sıra üst düzey forvet haberleri çıkıyor. En basitinden şu takıma Guirassy gelse bu kadroyla zaten 30 gol atar. Kaliteli bir sol kanat geldiği zaman da kusursuza yakın bir hücum hattına sahip olmuş oluruz.

Tüm bunları bir kenara bıraktığımızda rakiplerimiz gerçekten kötü durumda.
Beşiktaş'tan zaten hiçbir şey olmaz. Ligde en iyi ihtimalle 4. olur.
Trabzonspor iddialı fakat bilinmeyen oyuncu alıp parlatıp satma istekleri şampiyon olmalarına biraz engel oluyor.
Galatasaray zaten çok çalkantıda. Çıkan haberler doğruysa eğer Galatasaray'ı kötü günler bekliyor. Osimhen'in dünkü maçtaki hareketleri bence bazı şeyleri ortaya koyar nitelikteydi.

Tüm bunları değerlendirdiğim zaman Fenerbahçe'nin şampiyon olacağını düşünüyorum. Gözünü şampiyonluk bürümüş bir başkanımız var.