Bütçe
7.000 TL
1

178

Ziyaretçi
Maksimum 7.000 TL bütçeyle bir akıllı TV arayışındayım. TV’yi yalnızca dizi ve film izlemek için kullanacağım. Dahili uydu alıcısının olması, Android işletim sisteminin stabil çalışması, Play Store’un sorunsuz kullanılabilmesi ve YouTube ile Netflix gibi uygulamaların düzgün şekilde çalışması benim için önemli.

Bu bütçe aralığında Onvo ve Sunny gibi markalar karşıma çıkıyor. Bu markaları kullanan veya tavsiye eden varsa, görüşlerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Çalıştığım şirkette TCL 32S5400 AF modelini kullanıyoruz ekran kalitesinden yana bir şikayetimiz olmasa da bir noktada sizi bilgilendirmek istiyorum.
Akıllı televizyonlarda orta ve düşük bütçedeki cihazlarda öyle güçlü bir makine beklemeyin.
Evet akıllı ve evet uygulama destekleri mevcut ama kullanım ömürleri düşündüğünüz kadar uzun olmayabilir.
Bütçenize uygun en yüksek görüntü kalitesine sahip bir cihaz + bir Android TV aparatı ya da bilgisayar bağlantısı çok daha iyi sonuç verecektir.
Bunu deme sebeplerim şunlar;
  • Muhtemelen düşündüğünüzden çok daha az performansa sahip bir işlemci.
  • Uzun süreli kullanımda arabellek sorunları.
  • Kısa güncelleme desteği.
Bu sebeplerden ötürü Android bir televizyon alsanız dahi birkaç yıl sonra bir Android TV box ile akıcı bir kullanıma erişebilir olacaksınız.
Bunu da düşünerek ekranın "akıllı" tarafına değil de ekran kalitesi ve kullanım ömrüne odaklanmanızı tavsiye ediyorum.
Esenlikler dilerim.

Çalıştığım şirkette TCL 32S5400 AF modelini kullanıyoruz ekran kalitesinden yana bir şikayetimiz olmasa da bir noktada sizi bilgilendirmek istiyorum.
Akıllı televizyonlarda orta ve düşük bütçedeki cihazlarda öyle güçlü bir makine beklemeyin.
Evet akıllı ve evet uygulama destekleri mevcut ama kullanım ömürleri düşündüğünüz kadar uzun olmayabilir.
Bütçenize uygun en yüksek görüntü kalitesine sahip bir cihaz + bir Android TV aparatı ya da bilgisayar bağlantısı çok daha iyi sonuç verecektir.
Bunu deme sebeplerim şunlar;
  • Muhtemelen düşündüğünüzden çok daha az performansa sahip bir işlemci.
  • Uzun süreli kullanımda arabellek sorunları.
  • Kısa güncelleme desteği.
Bu sebeplerden ötürü Android bir televizyon alsanız dahi birkaç yıl sonra bir Android TV box ile akıcı bir kullanıma erişebilir olacaksınız.
Bunu da düşünerek ekranın "akıllı" tarafına değil de ekran kalitesi ve kullanım ömrüne odaklanmanızı tavsiye ediyorum.
Esenlikler dilerim.

Akıllı olmayan bir TV için Nokia 8010 streaming box almıştım ve memnunum işimi görüyor. Dediğiniz şekilde ilerlersem görüntü kalitesi iyi olan akıllı olmayan bir TV alırsam box alma zorunluluğu doğuyor. Yine de tavsiyeniz için teşekkür ederim. Akıllı olmayan ve görüntü kalitesi iyi olan bir TV öneriniz var mı peki? Belki Box'da alırım onun için?

Boyut olarak biraz küçük kalıyor bu bilemedim.

Yani hocam bir indirim falan denk gelirse çok daha iyi bir cihaz alma şansınız var.
Ben indirimsiz fiyattan bakarak tavsiyede bulundum, 3 harfli marketlerde aylarca satılmadığı için indirime sokulan modeller de olabiliyor bir bakmanız çok daha iyi olacaktır.
Umarım güzel bir cihaz denk gelir.