Bütçe
7.000 TL

dodo61

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Sistemim için bir kasa arıyorum. Anakartım Gigabyte B650 Eagle AX yani ATX formunda. İleride güçlü bir işlemci takmam durumumda üst tarafa 360mm bir soğutucu için şimdiden ön hazırlık diye üstten 360mm destekli kasa arıyorum. Beyaz renk olmasını istiyorum.
Bütçe sadece kasa için 4K eğer PSU'lu kasa ise Max 7K ayırabilirim.

Merhaba arkadaşlar. Sistemim için bir kasa arıyorum. Anakartım Gigabyte B650 eagle AX yani ATX formunda. İleride güçlü bir işlemci takmam durumumda üst tarafa 360mm bir soğutucu için şimdiden ön hazırlık diye üstten 360mm destekli kasa arıyorum. Beyaz renk olmasını istiyorum.
Bütçe sadece kasa için 4K eğer PSU'lu kasa ise Max 7K ayırabilirim.

Bütçeni bir tık aşar ama NZXT H6 Flow önerebilirim.

Aşmaz, iyi seçim.

Hocam arkadaş kasa için 4k bütçe ayırmış.

Öncelikle tavsiyeler için teşekkürler. Üstten 360mm olmasını istemiştim lakin baktığım kasalar ile seçtiğim psunun fiyatları bütçeni oldukça zorladı gibi. O yüzden şu şekilde güncellemek isterim. Üst kısım için 360mm şartına gerek yok, 240mm soğutucular bakacağız mecbur. Fiyat olarak ise sadece kasa için 3k olacak. Psu da hine aynı şekilde 3k olacak.
Buna istinaden aklımdaki kasa modeli Corsair 3000D AirFlow beyaz modeli yaklaşık 2700tl civarında. Psu olarak ise High Power Element Revo 850+ Bronze. Bu da yaklaşık 3200 civarı. Ama pek emin değilim. Anakartın cpu girişi 4+4 olacak şekilde. Eğer varsa 3k altında f/p olacak patlamayan bir psu alabilirim.

Ama bütçem çıkarsa Ponos Ultra Ms4 + bir psu 6k gibi tamamlayabilirsem onu da alabilirim. Kasa ve psu uyumu kuramıyorum.

Aslında 750w Ponos Ultra Ms4 güzel. Lakin kasa hakkında yorumlar gördüğüm kadarıyla karışık. Seven olmuş sevmeyen olmuş. Fanları nasıldır? Ek olarak üzerindeki psu yeterli olur mu? Yeni sistemim için kullanacağım sistemi yakmasını istemem 🤣

Son düzenleme: