Bütçe
7.000₺

Braki

Çalışkan
Merhaba,

Yeni topladığım DDR5 sistemimde anakart tek eksik parça olarak kaldı. Anakartta dahili bir Wi-Fi bağlantısı olmasını istiyorum fakat “Wi-Fi yok ama bu kesin alınır.” diyeceğiniz bir anakartı da tercih edebilirim.

Kullanım amacım CS2 oynamak üzerine, başka hiçbir oyun oynamıyorum desem yeridir. Araştırmalarım sonucunda 7.000₺ olarak ön gördüğüm bütçeme uygun ya da biraz üzerinde birkaç anakart buldum fakat fikir birliği sağlamak adına sizlere de sormak istedim.

GIGABYTE B650M GAMING WIFI6E (6.379₺)

GIGABYTE B650 EAGLE AX (7.149₺)

Asus Prime B650M-A WIFI (7.593₺)

MSI PRO B650M-A WIFI (7.813₺)

İşlemci: Ryzen 5 7600
Ekran Kartı: Asus Dual RX 6750 XT
Ram: Lexar Thor RGB 2x16 6000 MHz
Güç Kaynağı: Coolar Master 650w

Merhaba,

Yeni topladığım DDR5 sistemimde anakart tek eksik parça olarak kaldı. Anakartta dahili bir Wi-Fi bağlantısı olmasını istiyorum fakat “Wi-Fi yok ama bu kesin alınır.” diyeceğiniz bir anakartı da tercih edebilirim.

Kullanım amacım CS2 oynamak üzerine, başka hiçbir oyun oynamıyorum desem yeridir. Araştırmalarım sonucunda 7.000₺ olarak ön gördüğüm bütçeme uygun ya da biraz üzerinde birkaç anakart buldum fakat fikir birliği sağlamak adına sizlere de sormak istedim.

GIGABYTE B650M GAMING WIFI6E (6.379₺)

GIGABYTE B650 EAGLE AX (7.149₺)

Asus Prime B650M-A WIFI (7.593₺)

MSI PRO B650M-A WIFI (7.813₺)

İşlemci: Ryzen 5 7600
Ekran Kartı: ASUS Dual RX 6750 XT
RAM: Lexar Thor RGB 2x16 6000 MHz
Güç Kaynağı: Coolar Master 650W

Bütçe arttırabilirseniz arkadaşların önerdiğini alabilirsiniz ama onun dışında hepsi hemen hemen aynı performansı verecektir ondan dolayı en ucuzu olan Gigabyte da alabilirsiniz. Ondan artan bütçeyi ekipmana veya farklı bir bileşene verebilirsiniz

Bütçe varsa B650 AX V2 yoksa https://www.amazon.com.tr/dp/B0DXFZCJSD?m=A1UNQM1SR2CHM alınır. Hepsi işlemcinizi rahatlıkla besleyecektir.
Gigabyte B650 Gaming X AX v2’nin önceki seriye göre soğutma performasının daha iyi olduğuyla alakalı yorumları okudum. Fakat v2 versiyonunun -nispeten- uygun fiyata satıldığı siteler malesef taksitte çok ciddi vade farkları aldığı için tercih edemiyorum.

Bütçe arttırabilirseniz arkadaşların önerdiğini alabilirsiniz ama onun dışında hepsi hemen hemen aynı performansı verecektir ondan dolayı en ucuzu olan Gigabyte da alabilirsiniz. Ondan artan bütçeyi ekipmana veya farklı bir bileşene verebilirsiniz
Söylediğiniz gibi çok ciddi bir fark göstermeyecekse Wi-Fi ve ödeme seçeneğinin daha geniş olmasından kaynaklı bu model daha çok aklıma yatıyor. GIGABYTE B650M GAMING WIFI6E

7600 için hepsi yeterli lakin Gigabyte B650M Gaming ve ASUS B650M-A, VRM sıcaklığı bakımından berbat modeller. MSI PRO B650M-A ve B650 EAGLE AX ise sınırda olan modeller. Arkadaşların önerdiği B650 Gaming X AX V2 ise VRM sıcaklıkları bakımından diğerlerine kıyasla mükemmel. İleride daha üst bir Ryzen işlemci takacaksan B650 Gaming X AX V2 al geç, yoksa B650 EAGLE AX al geç.

7600 için hepsi yeterli lakin Gigabyte B650M Gaming ve ASUS B650M-A, VRM sıcaklığı bakımından berbat modeller. MSI PRO B650M-A ve B650 EAGLE AX ise sınırda olan modeller. Arkadaşların önerdiği B650 Gaming X AX V2 ise VRM sıcaklıkları bakımından diğerlerine kıyasla mükemmel. İleride daha üst bir Ryzen işlemci takacaksan B650 Gaming X AX V2 al geç, yoksa B650 EAGLE AX al geç.
Kısa vadede bir işlemci yükseltmesi yapmayı düşünmüyorum. Buna istinaden yazdığınız cevap ile alakalı çok teşekkür ederim. 🙏

Teşekkür ederim.

Kendim B650 Eagle AX kullanıyorum oldukça memnunum. 3x Nvme SSD desteği vs var. PCİ-e 5 hemde.
Eagle AX ya da bütçemi zorlayarak Eagle X AX v2 alacağım. Teşekkür ediyorum.