Bütçe
7.000 TL
Makaleler
1
Merhaba,

Bir yılı aşkın süredir özelliklerini sayacağım sistemi kullanıyorum. Kenarda bir miktar para biriktirdim ve upgrade yapmak istiyorum. Fakat kafam açıkçası biraz karışık. Sistemim aşağıdadır.
  • 12100F
  • Thermalrigh PA 120SE ARGB.
  • Thermalright LGA 1700 bcf kit.
  • Gigabyte B660M Gaming X
  • 32 GB RAM (4x8) kit değiller, basitçe XMP ile 3200 MHz yapamıyorum. Elle ayar girdikten sonra 3200 MHz olarak kullanabiliyorum.
  • Gainward RTX 4060 ghost OC.
  • Cooler Master V550 Gold v2.
  • Kingston KC3000 1 TB.
  • Phanteks P360a kasa.
Öncelikle ben bir 1080p oyuncusuyum, fazlasına ihtiyaç duymuyorum. Muhtemelen bu ekran kartıyla epey devam edeceğim. CS gibi FPS odaklı oyunlarda yer yer kendi ekranımın 165 Hz değerinden daha düşük FPS değerleri gördüğüm oluyor. Bu sebeple işlemci upgrade düşünüyorum ve 12600KF var aklımda. 12400F veya 13400F'i pek düşünmedim açıkçası. Halihazırda güzel bir hava soğutmam ve BCF kit varken K serisi bir işlemci alıp biraz OC yapma fikrim var. 12600KF ikinci el alırsam 4500-5000 arasına çözerim muhtemelen. Sıfır tray olarak 6K fiyatı var.

Bu sistemle başka alternatiflerim var mıdır? Yaklaşık 7.000 TL kadar bir bütçem var. Mümkünse eldeki miktarla çözmek istiyorum. Bütçeyi aşabiliriz bu arada, sorun olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi satıp gaming gecesinde 14600KF düşürebilirsin 7500 bandında.

En son 3 ay önce gelmiş yakın fiyata. Siz yakın zamanda gördünüz mü 7500 civarına?

Onun dışında 4x8'i satıp 2x16'ya geç.

Kit almak için aradaki farkı vermek istemiyorum açıkçası. Kit ürün diye çok fiyat şişiriyorlar. Ayrıca 1-2 sene sonra AM5 upgrade yaptığım zaman anakart, işlemci ve RAM'leri kardeşime veririm diye kurmuştum kafada.

En son 3 ay önce gelmiş yakın fiyata. Siz yakın zamanda gördünüz mü 7500 civarına?

N11'deki indirimden değil gaming hecesinden bahsediyorum. Görmüştüm sanki ya. @12601 hocamızı etiketleyelim indirim konusunda.

Kit almak için aradaki farkı vermek istemiyorum açıkçası. Kit ürün diye çok fiyat şişiriyorlar. Ayrıca 1-2 sene sonra AM5 upgrade yaptığım zaman anakart, işlemci ve RAM'leri kardeşime veririm diye kurmuştum kafada.

Dual channel biraz daha iyi olur. Hesaplayın 100-200 gibi bir fark verecekseniz değer.

Şimdi 12600KF aldım Param Güvende ile 4700 liraya. Satıcı gün içinde kargolayacakmış. Muhtemelen pazartesi veya salı elimde olur. Üründe veya kargoda hiç sorun çıkmayacağını varsayarsam güzel bir alışveriş yaptım gibi.

Şimdi 12600KF aldım Param Güvende ile 4700 liraya. Satıcı gün içinde kargolayacakmış. Muhtemelen pazartesi veya salı elimde olur. Üründe veya kargoda hiç sorun çıkmayacağını varsayarsam güzel bir alışveriş yaptım gibi.

Ürün elime geçti. Cuma günü kargolandı ve cumartesi günü şaşırtıcı bir şekilde dağıtıma çıkardılar. Ben şehir dışındaydım alamadım. Salı günü gidip şubeden aldım. Macun yoktu elimde sürmek için. Yine aynı gün MX6 söyledim N11 Teknobiyotik üzerinden 4gr olarak. İki gün sistemle uğraştım. Bir türlü ekran gelmiyordu yeni işlemciyi taktıktan sonra. BIOS'um aslında sondan bir önceki sürümdeydi ama ne olur ne olmaz diye Q flash ile son sürüme güncelledim. Çare olmadı. RAM'leri söktüm taktım, ekran kartının soketine falan üfledim toz girmiştir vs diye. Neyse sonunda çözdüm. Kendi bilgisayarımdan yazıyorum bu mesajı. Güzel bir alışveriş oldu.

Son düzenleme: