Bütçe
15.000 TL

rtuNee

Üyecik
Arkadaşlar herkese merhabalar. Şu anda aktif olarak RTX 5070 kullanıyorum fakat 1080p veya 2K Low ayarlarda rekabetçi oyunlarda (PUBG, Fortnite, Valorant, CS2) gerçekten çok saçma FPS'ler alıyorum. Kendi indirdiğim bazı test/kayıt uygulamalarıyla oyun oynayarak genel testler yaptım. Low ayarlarda (1080p ve 2K) GPU kullanımı oldukça düşük, yüksek ihtimalle işlemci ekran kartına yetişemiyor ve darboğaz oluyor.

Kullandığım işlemci Ryzen 5 7500F. Bir ara çözüm olarak almıştım ama bu kadar sınırlayacağını tahmin etmemiştim. Şu anda RTX 5070 için işlemci önerilerinizi bekliyorum. Sistemdeki diğer bileşenlerim şu şekilde:
  • ASUS B650E Max Gaming WiFi Anakart
  • G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32 GB 6000 MHz CL30 Çift Kanal RAM
  • DeepCool LS520 Sıvı Soğutma
  • 850W Gold Sertifikalı PSU
Tahminimce anakartım ve soğutmam çoğu işlemciyi kaldırır ama fiyat olarak makul olması çok iyi olur. Ryzen 7 7800X3D'ye baktım fakat yeni nesil Zen 5 mimarili işlemcileri de çoğu kişi tavsiye ediyor. Ön belleği olmasa bile bazıları Ryzen 7 9700X'in 7800X3D performansına yaklaşabildiğini söylüyor, belki de ben yanlış anlamışımdır.

Bütçem mümkünse 15.000 TL'yi aşmasın. Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör: