Brew_MacMillan

Çalışkan
Selam,

RTX 5070 veya RTX 5070 Ti sistem toplayacağım ve işlemci olarak çok kararsız kaldım. Başta Ryzen 9 serisini düşündüm ama bütçemi biraz aşıyor diye R7 7800X3D'lere de baktım, iyi güzel dedim fakat sonrasında tekrar kararsız kalıp R7 9700X gördüm. Hem güç tüketim olarak R7 7800X3D'den iyi hem daha ucuz ve RTX 5070'e göre çok uygun olabileceğini düşündüm. DDR5 sistem olacağı için farklı işlemci önerileriniz var mı acaba? Yoksa direkt Intel olarak mı toplamayı düşünmeliyim?

Sonrasında anakart, soğutucu, kasa için de bilgi almak isterim öncelik bunları çıkarmak istediğim için güncel bir sistem olsun istiyorum ilk kez toplayacağımı belirtebilirim ama az çok uyumlulukları vs. bilgi sahibiyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence 9700X alınabilir. Eğer düşük çözünürlükte yüksek FPS hedeflemiyorsanız fark hissetirmez bence. Öte yandan ilk kez sistem topladığınızı belirtmişsiniz, B850 almanız günlük bir kullanım için fazlasıyla yeterli olacaktır diye düşünüyorum ve X870 çipsetli bir anakarta fazladan para verneden bütçenizi diğer parçalardan kısmamış olursunuz.

Bence 9700X alınabilir. Eğer düşük çözünürlükte yüksek FPS hedeflemiyorsanız fark hissetirmez bence. Öte yandan ilk kez sistem topladığınızı belirtmişsiniz, B850 almanız günlük bir kullanım için fazlasıyla yeterli olacaktır diye düşünüyorum ve X870 çipsetli bir anakarta fazladan para verneden bütçenizi diğer parçalardan kısmamış olursunuz.
Teşekkürler. Bazı oyunlar için 2k oyunculuk olarak düşünüyordum sistemi ama işlemci tereddütte bıraktı 2k performansı nasıl olur vs? şeklinde.

Anakart için b850 gibi giriş seviyesi kartlar voltaj dengesizliği gibi 5070 ddr5 sistemlerde voltaj VRM kalitesi gibi durumlarda kontrolü iyi sağlanmayacağı vs. yorumlarını da görmüştüm ondan siz sanırım b850 A, MAG olanları söylemek istediniz sanırsam.

Daha önce hiç toplamadım. Tabii anakarta RAM'leri, SSD gibi parçaları yerleştirmekte sorun yaşayacağımı sanmıyorum fakat kasaya yerleştirdikten sonra güç kaynağı, sıvı soğutma montajı ile kablolama işi vs. özellikle RGB kontrolcüsü bağlantıları çoklayıcı ile beraber biraz karışık geliyor bana özellikle Sıvı soğutmayı kasaya göre seçme vs. çok tecrübem yok ne yazık ki ne kadar Recep Baltaş'ın toplama videolarını izlesem de :) Ondan başlangıç olarak RAM i pahalılığı yüzünden neyse ki çıkardım ve işlemci anakart uyumu gibi bileşenlere öncelik vermek istedim.

Hava soğutma olabilir mi peki sıvı soğutma yerine?

9700X, Zen 5 mimarisiyle verimlilik ve çoklu çekirdek işlerinde başarılıdır ama oyun için Cache hala kraldır. 7800X3D'nin sunduğu 1% Low FPS kararlılığını ve oyun motorlarındaki gecikme avantajını, 9700X'in ham frekans gücü ile kapatamazsınız. Eğer amaç profesyonel iş istasyonu kurmak değil de üst düzey oyun deneyimi ise 7800X3D simülasyon ve işlemci ağırlıklı oyunlarda 4K'da bile X3D farkı hissedilir bence.

9700X, Zen 5 mimarisiyle verimlilik ve çoklu çekirdek işlerinde başarılıdır ama oyun için Cache hala kraldır. 7800X3D'nin sunduğu 1% Low FPS kararlılığını ve oyun motorlarındaki gecikme avantajını, 9700X'in ham frekans gücü ile kapatamazsınız. Eğer amaç profesyonel iş istasyonu kurmak değil de üst düzey oyun deneyimi ise 7800X3D simülasyon ve işlemci ağırlıklı oyunlarda 4K'da bile X3D farkı hissedilir bence.
Evet bunu söyleyenler de var ondan felaket kararsız kaldım biraz daha ekleyip tercih etsem mi diye. Ama hiçbir bileşen olmadığı için şu anda 9700x in belli bir süre idare edeceğini düşünüyorum beni en azından diğer bileşenlere biraz arta kalan parayı ayırabileceğimi düşündüm maksat bir toplansın şeklinde yoksa hatalı mı olur bilmiyorum inan.

Selam,

RTX 5070 veya RTX 5070 Ti sistem toplayacağım ve işlemci olarak çok kararsız kaldım. Başta Ryzen 9 serisini düşündüm ama bütçemi biraz aşıyor diye R7 7800X3D'lere de baktım, iyi güzel dedim fakat sonrasında tekrar kararsız kalıp R7 9700X gördüm. Hem güç tüketim olarak R7 7800X3D'den iyi hem daha ucuz ve RTX 5070'e göre çok uygun olabileceğini düşündüm. DDR5 sistem olacağı için farklı işlemci önerileriniz var mı acaba? Yoksa direkt Intel olarak mı toplamayı düşünmeliyim?

Sonrasında anakart, soğutucu, kasa için de bilgi almak isterim öncelik bunları çıkarmak istediğim için güncel bir sistem olsun istiyorum ilk kez toplayacağımı belirtebilirim ama az çok uyumlulukları vs. bilgi sahibiyim.

Hocam ayni model RTX5070'lere bakıyorum bende. Hangi marka model almayı düşünüyorsunuz?