Bütçe
5.000-7.000 TL

theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
Selam. Aktif olarak GTX 1060 6 GB kullanıyordum fakat dün tahtalı köyü boyladı maalesef. Kısacası yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Ne alacağım hakkında bir fikrim yok, genel olarak oyun oynuyorum. FPS tarzı oyunlarda güzel performans verecek bir şey arıyorum. Assetto Corsa, BeamNG gibi de ekran kartını zorlayan oyunlarda da zorlanmayacak bir şeye ihtiyacım var. Bu fiyata bu kadar beklenti beklemem saçma ama illaki uygun bir kart olacağına inanıyorum.

Ryzen 5 5600
2x8 16 GB 3000 MHz Ram
ASUS PRIME B450M-K 2

Selam. Aktif olarak GTX 1060 6 GB kullanıyordum fakat dün tahtalı köyü boyladı maalesef. Kısacası yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Ne alacağım hakkında bir fikrim yok, genel olarak oyun oynuyorum. FPS tarzı oyunlarda güzel performans verecek bir şey arıyorum. Assetto Corsa, BeamNG gibi de ekran kartını zorlayan oyunlarda da zorlanmayacak bir şeye ihtiyacım var. Bu fiyata bu kadar beklenti beklemem saçma ama illaki uygun bir kart olacağına inanıyorum.

Ryzen 5 5600
2x8 16 GB 3000 MHz Ram
ASUS PRIME B450M-K 2
İkinci elden 6700 XT veya 6600 XT bakabilirsin. PSU modeli nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam PSU modeli Rampage'nin 600 Watt bir PSU'su biraz dandik bir de o kartlar için güç çıkışları yetersiz fakat dönüştürücü almayı düşünüyorum öyle bir kart alırsam.

2 tane PCI-e kablosu olması lazım 600W'lık bir PSU'da. Zaten biri 8 pin diğeri 2x8 pin güç alıyor diye biliyorum. 1 kablodan 2 çıkışın olması iyi fakat modelin kötü olması sorunlar doğurabilir tam modeli nedir? 12V da kayıp var mı?

2 tane PCI-e kablosu olması lazım 600W'lık bir PSU'da. Zaten biri 8 pin diğeri 2x8 pin güç alıyor diye biliyorum. 1 kablodan 2 çıkışın olması iyi fakat modelin kötü olması sorunlar doğurabilir tam modeli nedir? 12V da kayıp var mı?
Hocam ne desem yalan olur markasını bilmiyorum 2 yıl önce satın almıştım. Ama yanılmıyorsam şu olması lazım LİNK Bu olmasa bile buna benzer bir şey hocam.

Hocam ne desem yalan olur markasını bilmiyorum 2 yıl önce satın almıştım. Ama yanılmıyorsam şu olması lazım LİNK Bu olmasa bile buna benzer bir şey hocam.

Değiştirmeniz sizin için iyi olur.

1760630172017.webp

48W'lık bir kayıp var. RX 6700 XT TDP'si 230W PSU'nu zorlayabilir bu durum.

Tamamen duruma bağlı. Sorun çıkmaz fakat elektrik kesintisi kaynaklı tam yükte sadece PSU'ya zarar gelmesi için dua edebilirsin. Kullanımda sorun çıkarmaz ama herhangi bir sorunda masraf çıkartabilir.
Masraf PSUda mı çıkar ekran kartında mı? PSU çok önemli değil değişecek zaten hocam. Şu anlık para olmadığı için PSU değiştirme gibi bir lüksüm yok belki ekran kartını aldıktan sonra 2.el alabilirim emin değilim. Ayrıca tam yükte çalıştırmamak için elimden geleni yapabilirim yeni PSU alana kadar.