• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

7.000 TL bütçede İncehesap'tan R5 7600X için anakart önerisi

Bütçe
6.000-7.000 TL
Teşekkürler peki bu işlemden sonra fanlarımın hangi özelliklerini kontrol edebileceğim.

RGB ve devir kontrolü sorunsuz sağlarsın. Fan bağlantılarını görsel iletin, kontrolcüye özelse uymaz ama. Corsair vs. öyle, Cooler Master incelemedim. Arkadaşlarla bir bakın. Müsaitken ilgilensinler. Diğer arkadaşlar da ekstra yardımcı olur.

Bu olaylar anakartla çok ilintili değil, A620M-K'da da sorun olmaz aslında. Ama B850M-K bu fiyattayken tercih edin. 7600X için A620 çok uygun değil. PBO+CO optimizasyonu vs. lazım. RAM'ler Hynix ise yine ayarlarsınız. A620, ofis PC harici alınmaması lazım. Ryzen 7000 ısı transferi çok başarılı değil, optimizeye ihtiyaç duyuyor.

Teşekkürler anakartımı değiştirmeye gidince bilgisayarcıya söylerim nedir ne değildir diye destekleriniz için tekrar teşekkürler.

Çift slot AM5 anakartlar genelde 128 GB kadar RAM destekliyor, 4 slotlu anakartta zaten 4x32 GB RAM gibi kombinasyonlar biraz fanteziye giriyor, sıvı soğutmanın pompasını CPU_FAN kısımına takabilirsin BIOS'tan fan hızını tam devir yapman gerekli ve fan kontrol etme kısmını devre dışı bırakmalısın fan mode kısmınıda PWM'ya da DC pompanın sınıfına göre ayarlarsın, normal fan gibi yanlışlıkla ayarları oynarsan sorun çıkartır. B850M-K da ARGB girişi var yeterince sadece sıvı soğutma için pompa yok.
B850M-K şema.

Özellikle sıvı soğutma pompa girişi ve ARGB girişleri olan biraz daha lüks anakart istiyorsan Gigabyte B850 eagle tarzı model alabilirsin, gaming gecesinde indirime giriyor.
M Force modelinde pompa girişi var hocam @Ayhan Dönmez.

Son düzenleme:

Teşekkürler bu şemaları nereden buldunuz ben anakartların sadece fotoğraflarını ve özelliklerini buldum araştırınca, böyle detaylı bilgilere ben nasıl erişebilirim ve bana içinde bulunduğum durum için ne önerirsiniz o girişleri ben şu anda fanları kontrol edemediğim için istedim asıl istediğim şey Smart fan mod fanlar kendi kendine ayarlansın yoksa sabit 12v çekmesi daha iyidir herhalde soğutma açısından.

Şemaları anakartın kendi sitesinden, destek kısmından, user manuel menüsünden bulabilirsin, montajı tamamladıktan sonra ya da sistem hazır ise özelliklerini belirtip fan kontrol yönetimi nasıl olur diyerek konu açın, bilgili arkadaşlar yardımcı olur.

Teşekkürler.

Bir şey daha sorabilir miyim 3-pin ARGB fanlarım için bu ürünü kullanabilir miyim https://www.hepsiburada.com/alfais-...switch-3-pin-3-port-p-HBV00000N8NL9-yorumlari yoksa 4 tane fan girişine sahip anakart mı lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…