Bütçe
7.000 TL

admrc61

Gelişen
Selam arkadaşlar,

Yaklaşık 7.000 TL civarı bütçem var. Genel olarak uzun süre PC oyun ve film kullanımları için kulaklık araştırıyorum. Genelde film, müzik ve daha çok arkadaşlarla multiplayer oyunlar oynuyorum. Nova 5 ve G733 arasında kaldım. Benim için kulakta ve kafamda ağrı yapmaması, deri olmayan pad, mikrofon ve ses kalitesi önemli. Hangi kulaklık daha ideal olur veya farklı öneriniz var mıdır?

Selam arkadaşlar,

Yaklaşık 7.000 TL civarı bütçem var. Genel olarak uzun süre PC oyun ve film kullanımları için kulaklık araştırıyorum. Genelde film, müzik ve daha çok arkadaşlarla multiplayer oyunlar oynuyorum. Nova 5 ve G733 arasında kaldım. Benim için kulakta ve kafamda ağrı yapmaması, deri olmayan pad, mikrofon ve ses kalitesi önemli. Hangi kulaklık daha ideal olur veya farklı öneriniz var mıdır?
ROG Pelta'yı neden düşünmüyorsunuz?

Selam arkadaşlar,

Ses kalitesi olarak G733 daha iyi Nova 5'ten. Fakat mikrofon kalitesi kötü G733'ün. Ben G733 kullanıyorum konforlu bir kulaklık ama Nova 5 hem kulağa baskı kuvveti olarak hem de ağırlık olarak çok daha konforlu bir kulaklık. Film ve müzik için G733 daha iyi üstelik DTS X 2.0 destekliyor yani 7.1 sistemi Nova 5'ten daha iyi. İkisinin ortası ve hatta biraz daha üstün bir kulaklık ASUS ROG peltayı almanı öneririm. 309 gram ağırlığı var bir tık ağır olabilir diğerlerine göre ama sunduğu özelliklere bakıldığında pelta daha mantıklı.

ROG Pelta'yı neden düşünmüyorsunuz?
Ses kalitesi olarak G733 daha iyi Nova 5'ten. Fakat mikrofon kalitesi kötü G733'ün. Ben G733 kullanıyorum konforlu bir kulaklık ama Nova 5 hem kulağa baskı kuvveti olarak hem de ağırlık olarak çok daha konforlu bir kulaklık. Film ve müzik için G733 daha iyi üstelik DTS X 2.0 destekliyor yani 7.1 sistemi Nova 5'ten daha iyi. İkisinin ortası ve hatta biraz daha üstün bir kulaklık ASUS ROG peltayı almanı öneririm. 309 gram ağırlığı var bir tık ağır olabilir diğerlerine göre ama sunduğu özelliklere bakıldığında pelta daha mantıklı.
Şuan güncel olarak Asus TUF GAMING H3 Wireless kullanıyorum. Ağırlığından ve kulağa yaptığı baskıdan hiç memnun değilim bu sebeple Asus'a bir tık ön yargılıyım diyebiliriz.

HyperX Cloud III S deri padli olduğu için düşünmüyorum

Şu an güncel olarak ASUS TUF gamıng H3 Wireless kullanıyorum. Ağırlığından ve kulağa yaptığı baskıdan hiç memnun değilim bu sebeple ASUS'a bir tık ön yargılıyım diyebiliriz.

HyperX Cloud III s deri padli olduğu için düşünmüyorum.

Kafa sıkıştırma kuvveti ROG peltanın daha düşük ama ağırlık olarak aynı hissiyatı alırsınız TUF ile. 300gr üstü kulaklıklar uzun süre kafada kalınca kendini hissettiriyor ve kafada, boyunda ağrı yapmaya başlıyor. Aslında kişiden kişiye değişir ağırlık algısı ama kulaklıkta önceliği konfor isteyenler için ağırlık sınırı 300gr dır. En konforlu gaming kulaklık Logitech G435'dir sonra SteelSeries Nova 5 gelir. G435 muazzam konforlu olmasının yanında dezavantajı çevresel ses mesafesi kısa. Yani rekabetçi oyunlarda ses kasmak pek mümkün değil. Çünkü kullandığı sürücü düz 40mm dinamik bir sürücü. Oyun için Logitech kulaklık alınacaksa sürücünün Pro g olmasına dikkat edilmeli.
Ama benim tavsiyem Razer Barracuda X alman yönünde olur. Çünkü genelde müzik ve film ile vakit geçiriyorsan basslar senin için önemli demektir ve gaming kulaklık tarafında en iyi bassları verebilen kulaklık markası Razer.