Bütçe
6.000-7.000 TL
DLSS ve MFG, VRAM kullanıyor? Şu zamana kadar yayınlanan "adamakıllı" testlerin hiçbirinde bu teknolojiler VRAM'i arttırmadı. Eğer sizin için 100 MB büyük bir miktarsa orası ayrı.

VRAM özürlüsü oyun oynamadığınız sürece (ki burası ayrı bir konu) 8 GB bir süre daha 2K için yeterli. 😀

27" ile 24" piksel yoğunluğu aynı değil, umarım farkındasınızdır. 🙂
27" monitörün hatları daha yumuşaktır. (bundan daha fazla basitleştiremem açıklamayı. 🤣)

Tamam sen 8 GB VRAM ile 4K da 30 FPS oynamaya devam et aynen çok yeterli hatta 1 GB VRAM bile yeterli öyle değil mi? hiçbir bilgin yok FG nasıl vram tüketmiyor ? bilgin yoksa mesaj atma.

Dün forumda bir arkadaşımızın sorduğu Philips Evnia var, şuanda fiyatı oldukça uygun ve bütçenize uygun. Bir bakin derim;

DLSS ve MFG, VRAM kullanıyor?? Şu zamana kadar yayınlanan "adam akıllı" testlerin hiçbirinde bu teknolojiler VRAM'i arttırmadı. Eğer sizin için 100MB büyük bir miktarsa orası ayrı.

VRAM özürlüsü oyun oynamadığınız sürece (ki burası ayrı bir konu) 8GB bir süre daha 2k için yeterli. 😀

27" ile 24" piksel yoğunluğu aynı değil, umarım farkındasınızdır. 🙂
27" monitörün hatları daha yumuşaktır. (Bundan daha fazla basitleştiremem açıklamayı. 🤣)
Katılıyorum, 8GB VRAM 2k için bir süre daha yeterli. Ama sistem belleği 32 olmalı, 16 artık yetmemeye başladı.

Dün forumda bir arkadaşımızın sorduğu Philips Evnia var, şuanda fiyatı oldukça uygun ve bütçenize uygun. Bir bakin derim;

Katılıyorum, 8GB VRAM 2k için bir süre daha yeterli. Ama sistem belleği 32 olmalı, 16 artık yetmemeye başladı.
Sitem belleği 32.

4070 ile 4k oyun oynayanda tanıyorum forumda. 😉
@ShadowLegion yanlış hatırlamıyorsam sizdiniz efenim.
Evet hocam, Hogwards Legacy, Expedition 33 bitirdim. Şuanda da ultra ayarlar Dlss 4 P + FG ile oynuyorum. Bu da anlık fotoğraf XG27UCDMG 4k monitörden. 7.7 gb VRAM tüketimi var. Ray tracing 5080'i bile patlatıyor 😄 rt ve pt ile oynamak için 5090 lazım.

4070 ile full lumenli oyunları sıkıntısız oynadım. Epic ayarlarda. Vram 10.5 gb'ı geçmedi.
image.webp

Arkadaşlar benim hangi monitörü alacağım konusunda karar kılmadık hala yardımcı olur musunuz? :LOL:
Attığım mınitörlerden birini alın geçin.
H27T22C, 2k olması sebebiyle öne çıkıyor.

Olurda ilerde ekran kartını değiştirecek olursanız 2k daha iyi bir seçim olmuş olur.