VA al süper. 🔥 🔥 🔥
1753180748367.webp
1753180762426.webp

AOC olan en mantıklısı gibi gözüküyor. OverDrive medium olarak ayarlamayı unutmayın.

Hocam ghosting fazla can sıkar mı? Bir de sizin bir rehberinizide KTC monitör için verdiğiniz renk gamut değerleri ile bazı incelemelerdeki değerler farklı. Ben KTC düşünüyordum AOC'un ne gibi artıları var?

Hocam ghosting fazla can sıkar mı? Bir de sizin bir rehberinizide ktc monitör için verdiğiniz renk gamut değerleri ile bazı incelemelerdeki değerler farklı. Ben ktc düşünüyordum AOC'un ne gibi artıları var?

FPS ağırlıklı ise tavsiye etmem ama gündelik kullanım ve hikayeli oyunlar için kabul edilebilir seviyede ghosting var. Bir incelemede CIE1976, diğer incelemede ise CIE1931 renk gamutları ölçülebiliyor. Mesela CIE1976 renk gamutunda %91 DCI-P3 çıkıyorsa CIE1931 de %86 falan çıkıyor. Ayrıca kalibre edildikten sonra da renk gamutu değerlerinde biraz sapma olabilir. Üniteden üniteye göre bir tık sapma olabilir. Farklı ön ayar modunda test edilmiş olabilir vs böyle birçok sebep var.

AOC'un renk gamutu, parlaklık ve kontrast oranı yüksek. Görüntü kalitesi bakımından yüksek kontrast oranı tatmin edecektir fakat hız olarak ktc bariz daha iyi.

FPS ağırlıklı ise tavsiye etmem ama gündelik kullanım ve hikayeli oyunlar için kabul edilebilir seviyede ghosting var. Bir incelemede CIE1976, diğer incelemede ise CIE1931 renk gamutları ölçülebiliyor. Mesela CIE1976 renk gamutunda %91 DCI-P3 çıkıyorsa CIE1931 de %86 falan çıkıyor. Ayrıca kalibre edildikten sonra da renk gamutu değerlerinde biraz sapma olabilir. Üniteden üniteye göre bir tık sapma olabilir. Farklı ön ayar modunda test edilmiş olabilir vs böyle birçok sebep var.

AOC'un renk gamutu, parlaklık ve kontrast oranı yüksek. Görüntü kalitesi bakımından yüksek kontrast oranı tatmin edecektir fakat hız olarak ktc bariz daha iyi.

Hikayeli oyunları ağırlıkta oynuyorum FPS oyunlarını bıraktım. Bu monitör kalibrasyonu tam olarak ne oluyor hocam? Bildiğim kadarıyla rank gamutlarında volume ve coverage değerleri var volume değerleri kalibre edildikten sonra çıkan değerlermiş. Monitörü nasıl kalibre ederiz? Ettiğimizde ne gibi sonuçlar olur?

Hikayeli oyunları ağırlıkta oynuyorum FPS oyunlarını bıraktım. Bu monitör kalibrasyonu tam olarak ne oluyor hocam? Bildiğim kadarıyla renk gamutlarında volume ve coverage değerleri var volume değerleri kalibre edildikten sonra çıkan değerlermiş. Monitörü nasıl kalibre ederiz? Ettiğimizde ne gibi sonuçlar olur?

Spyder X Elite gibi ölçüm cihazı gerekiyor. Monitörün renk doğruluğunu kalibre edebiliyorsun. Ayrıca kalibre ederken kontrast oranı ve parlaklık gibi değerlerde de minimal değişiklikler olabiliyor.

IMG_3709.webp

IMG_3708.webp

460nit ve 3310:1 kontrast oranı bayağı iyi. %100DRGB coverage ve %126 sRGB volume iyi. %94 DCI-P3 oldukça iyi. Ama volume değeri DCI-P3 de tam tersi düşük çıkmış, isimlendirmeyi ters yazmışlar sanırım. Yine iyi diyebiliriz.

IMG_3710.webp

Ortalama ve maksimum renk doğruluğu çok iyş çıkmış. Mavi ve turuncu gibi renklerde biraz hata var fakat normal bir durum. Üniteden üniteye sonuç değişecektir. Fabrikadan aynı şekilde çıkmıyor çünkü.

IMG_3711.webp

Gamma hedefin birazcık altında kalmış, bu ekranın biraz daha koyu gözükeceği anlamına geliyor. Gamma ayarlaması zor bir şey zaten sonuç kötü değil.

Son düzenleme:
Spyder X Elite gibi ölçüm cihazı gerekiyor. Monitörün renk doğruluğunu kalibre edebiliyorsun. Ayrıca kalibre ederken kontrast oranı ve parlaklık gibi değerlerde de minimal değişiklikler olabiliyor.

Eki Görüntüle 165694

Eki Görüntüle 165695

460nit ve 3310:1 kontrast oranı bayağı iyi. %100DRGB coverage ve %126 sRGB volume iyi. %94 DCI-P3 oldukça iyi. Ama volume değeri DCI-P3 de tam tersi düşük çıkmış, isimlendirmeyi ters yazmışlar sanırım. Yine iyi diyebiliriz.

Eki Görüntüle 165696

Ortalama ve maksimum renk doğruluğu çok iyş çıkmış. Mavi ve turuncu gibi renklerde biraz hata var fakat normal bir durum. Üniteden üniteye sonuç değişecektir. Fabrikadan aynı şekilde çıkmıyor çünkü.

Eki Görüntüle 165697

Gamma hedefin birazcık altında kalmış, bu ekranın biraz daha koyu gözükeceği anlamına geliyor. Gamma ayarlaması zor bir şey zaten sonuç kötü değil.

Sağ olun hocam eğer AOC bu fiyatta stoklarda kalırsa en kısa zamanda alacağım. Aksi durum olursa KTC alırım.