Bütçe
7000

kerem1238806

Uzman
Arkadaşlar selam. Yakın zamanda sistemimi upgrade etmeye başladım. R5 1600X işlemciden R7 5700X'e geçtim. 16 GB DDR4 2400MHz'den 32 GB DDR4 3200MHz'ye geçtim. Şimdi yükseltmem gereken tek GPU kaldı. Şimdi sizlerden RX 580 8 GB olan bu sisteme yapılacak ikinci elini alacağım bir ekran kartı tavsiyesi istiyorum. Bütçem net değil ama 6-7 civarına iyi bir şey bulabilirsem iyi olur. Belki 8'i zorlayabilirim.
Ekstradan şunu da belirtmek istiyorum. Artık 1080P'den 2K'ya geçiş yapmak istiyorum. Her oyunu olmasa olur ama bazı oyunları en azından 2K da rahatça (60FPS yeterli) oynayabilmek istiyorum. Özellikle hikayeli oyunları. Bu arada meta Quest 3 yani VR kullanıcısıyım. Bu yüzden sistem ekstra yorulacak. Kart bu meta Quest 3 oyunlarını destekleyecek bir kart olmalı. Half-Life Alyx falan oynamak istiyorum.
Aklımda RX 5700XT modelleri var veya bunların bir üst modelleri. FPS değerleri benim kartımın neredeyse 2 katı. Ama yine de istediğim 2K kalitesine ulaştırır mı bilmiyorum. Veya meta Quest 3 ile oyun oynatır mı emin değilim.

İncelemelerim sonucu RX 580 8 GB ile VR'da aslında çok da kötü olmayan bir sonuç aldım. Yani 580'den daha iyi herhangi bir kart VR da iyi bir sonuç verecektir diye düşünüyorum.

RX 580'i 2K'den satsan bütçen 9K olur. 2K da kullanılacaksa RX 6800 olabilir.
Sormayı unutmuşum PSU modeli nedir?

Hocam PSU'yu inanın bilmiyorum. Ya 500 ya 600. model marka yazmıyor sökmem lazım. RX 580 8GB ye alıcı buldum. 2K'ya satacağım. Yerine R7 5700X ile güzel çalışacak bir kart düşünüyorum.

Arkadaşlar 8.500'e 3 fanlı Gigabyte RX 6700 XT 12 GB buldum. Kısa bir süre mining yapılmış ancak değerler çok iyi. Benim RX 580'i satarsam 6.500'a gelmiş olacak. Bence gayet iyi bir yükseltme olur. Ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Hocam PSU'yu inanın bilmiyorum. Ya 500 ya 600. model marka yazmıyor sökmem lazım. RX 580 8 GB'ye alıcı buldum. 2K'ya satacağım. Yerine R7 5700X ile güzel çalışacak bir kart düşünüyorum.

Arkadaşlar 8.500'e 3 fanlı Gigabyte RX 6700 XT 12 GB buldum. Kısa bir süre mining yapılmış ancak değerler çok iyi. Benim RX 580'i satarsam 6.500'a gelmiş olacak. Bence gayet iyi bir yükseltme olur. Ne düşünüyorsunuz?

Şahsen miningli bir kart almazdım hocam kullanıcı az kullandım dese bile ne kadar doğru kimse bilemez. Değerler iyise belki alınabilir eğer bütçe içerisinde RX6800 bulabilirsen ona da bir bak derim. Bu arada PSU'yu değiştir.

Şahsen miningli bir kart almazdım hocam kullanıcı az kullandım dese bile ne kadar doğru kimse bilemez. Değerler iyise belki alınabilir eğer bütçe içerisinde RX6800 bulabilirsen ona da bir bak derim. Bu arada PSU'yu değiştir.

Vallahi 6 ay serin yerde mining yapıldığını söylüyor. Kendisi sahibindende devamlı satıcı. Puanlı satıcı ve daha önce ürün geri getiren olmadı diyor. 2 gün garanti veriyor. Bu arada miningli ürünler sorun çıkarır diye bir kural yok. Hiçbir ürünün nasıl kullanıldığını bilemeyiz. Fiyatı uygun ayrıca. 10k falan olsa miningli tercih etmezdim. Diğerleri hep 10k çünkü. Bu arada VR dışında çok yorulmayacak kart. Problem olacağını sanmıyorum ya.

Vallahi 6 ay serin yerde mining yapıldığını söylüyor. Kendisi sahibindende devamlı satıcı. Puanlı satıcı ve daha önce ürün geri getiren olmadı diyor. 2 gün garanti veriyor. Bu arada miningli ürünler sorun çıkarır diye bir kural yok. Hiçbir ürünün nasıl kullanıldığını bilemeyiz. Fiyatı uygun ayrıca. 10k falan olsa miningli tercih etmezdim. Diğerleri hep 10k çünkü. Bu arada VR dışında çok yorulmayacak kart. Problem olacağını sanmıyorum ya.

Diğerleri 10k değil o fiyatlarda başka ekran kartları da var.

1751734479840.webp

Bence bunlarada bir göz at.

Eki Görüntüle 160692

XFX markasını hiç bilmiyorum hocam. Senin önerdiğin mutlaka bak dediğin model veya bir ilan var mıdır acaba? Diğer ilanları da değerlendirebilirim tabii ki ama XFX'nin modeli küçük ve görünümü çok kötü. Alt sanayi ürünü gibi duruyor fanları falan. Oysa dediğim model gerçekten ağır büyük bir model. Eğer kalite olarak hiçbir fark yoksa XFX tercih edebilirim. Bu arada 8.5 dediğim ilan fotoğrafta en alttaki ilan.

Eki Görüntüle 160692

Ankarada olmasına dikkat ediyorum bu arada. Elden alacağım. Fotoğrafta en üstteki ilan da aynı satıcıdan. Onu da tercih edebilirim fiyatı daha uygun. RX 580'i sattığımda bana 5200'e falan gelmiş olacak. İyi bir upgrade olacağını düşünüyorum.

XFX markasını hiç bilmiyorum hocam. Senin önerdiğin mutlaka bak dediğin model veya bir ilan var mıdır acaba? Diğer ilanları da değerlendirebilirim tabii ki ama XFX'nin modeli küçük ve görünümü çok kötü. Alt sanayi ürünü gibi duruyor fanları falan. Oysa dediğim model gerçekten ağır büyük bir model. Eğer kalite olarak hiçbir fark yoksa XFX tercih edebilirim. Bu arada 8.5 dediğim ilan fotoğrafta en alttaki ilan.

Ankara'da olmasına dikkat ediyorum bu arada. Elden alacağım. Fotoğrafta en üstteki ilan da aynı satıcıdan. Onu da tercih edebilirim fiyatı daha uygun. RX 580'i sattığımda bana 5200'e falan gelmiş olacak. İyi bir upgrade olacağını düşünüyorum.

XFX bakılabilir başka bir markayla karıştırdım. 1. ve 2. ilana bakılabilir fiyatları iyi. Eğer onlarda bir sıkıntı varsa başka seçenek kalmıyor gibi :) 8300TL olan XFX'e bakılabilir miningli kart almaktan daha mantıklı bir seçenek bence.