7.000 TL'ye SSD önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YusufEymen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 59
  • Görüntüleme Görüntüleme 907

YusufEymen

Becerikli
Merhaba, yavaştan sistemimi topluyorum ve SSD konusunda kararsız kaldım. 7 bin TL kadar bütçem var 990 Pro'ya da çıkabilirim ama değer mi bilmiyorum. Uzun süre (5 yıl civarı) kullanmayı düşünüyorum aklımda şunlar var:

Kioxia Exceria Pro, Kingston Renegade, MSI Spatium 480Pro, Samsung 990 EVO Plus, KC3000.hangisini almalıyım?

Sistemim şöyle:

7800X3D.
B650 Tomahawk Wi-Fi
XPG Lancer 32 GB CL30 6000MHz.
Red Devil 9070 XT.
Lian Li O11 vision compact.
Lian Li galahad II Lite performance.
Enermax revolution 1200W.

Şimdiden teşekkürler.

@Caner Uncu hocam forumu tam çözemedim paylaşamadım etiketleyeyim dedim

Renegade overall performansa vurduğumuzda Exceria PRO'ya göre bir tık daha iyi. 990 EVO Plus'ı ele, diğer diskler kadar iyi değil ve fiyatını hak etmiyor. 990 PRO güzel disk ama fiyatı düşündürücü. KC3000 ile Renegade arasında kayda değer fark çıkmaz. Hangisi ucuzsa alabilirsin.

Kioxia Pro iyidir oniu al

Bütçe el veriyorsa Samsung 990 Pro alınabilir. Yeni EVO'lardan uzak durun. DRAM'leri yok ve inanılmaz pahalılar.

Kioxia Pro alacağıma 300 fazlaya Renegade alırım. Hocam bütçe el veriyor fakat ekstra vermeye değecek bir fark var mı Spatium ya da Renegade ile arasında?

Renegade almayı düşünüyorum. 990 Pro ile olan 800TL farkta ekstra ne kazanıyorum ya da gerçekten değecek mi? Uzun ömür de çok önemli benim için.

@YusufEymen, kağıt üstünde 600, 800, 1000 TBW garanti sunan diskler bunlar. Beklenmedik bir arıza çıkar vs. onu bilemem tabii ama normal şartlarda oldukça uzun ömürlü, kaliteli bileşenlere sahip diskler bunlar.

990 PRO ile aralarında performans olarak çok çok üstün farklar yok. Hatta Renegade özellikle SLC önbellek konusunda daha başarılı. Samsung'un da artı yönü kendi kontrolcüsü, NAND yongasını, DRAM'ini kendisi üretiyor. Geçmişten günümüze ürettikleri diskler hep üst segment, kaliteli diskler. Sadece şu son 980-990 serisinde biraz giriş segmente kaydılar, o da artık maliyet diyelim. 990 PRO ile de yazılımsal sıkıntılar yaşayan kullanıcılar mevcuttu. Gözlemlediğim kadarıyla son FW güncellemeleri ile bu sorunlar giderildi.

Yani özetle performans açısından bakarsak ikisini alıp detaylıca yan yana test etmedikten sonra sana çok büyük bir fark çıkartmaz. İkisinden de memnun kalırsın. Aradaki 800 TL fark bence çok gerekli değil. Renegade alırdım ben ama marka güvenilirliği olsun dersen Samsung olabilir. Kingston güvensiz mi? Değil. Bana göre en az Samsung kadar iyi. Ki kullandıkları donanımlar da zaten üst düzey markaların ürünleri. Micron, Toshiba...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…