1. Soru: Exceria PRO 2TB ile herhangi bir problem yaşar mıyım? Anladığınız gibi SSD en az bilgili olduğum bölüm. Firmware falan da pek anlamam hele ki karmaşıksa. Ama öğrenirim. Sürekli Update yapmam lazım mı? Alt üstü SSD değil mi ne işe yarayacak?
Herhangi bir problem yaşamazsın. Firmware cihazın yazılımıdır, bir şey yapmana gerek yok. Sürekli update yapmana da gerek yok. Ki zaten sürekli yeni FW falan çıkmıyor. Sorun yoksa güncellemene de gerek yok.

2. Soru: Diğer rakiplerini tercih etmem için bir sebep var mı?
Senin için Exceria PRO yeter de artar. Firmware konusu takılanacak bir şey değil. İyi, kötü diye ayırt edilecek bir şey değil yani bu.

100 Mbps internetim var, SSD hızını maksimum kullandırır mı bilmiyorum pek.
Evet, hiçbir problem yaşamazsın.

3. Sorum: Kullanım sürem için uygun bir SSD mi? En az 6 yıl hatta inşallah bir sonraki sisteme de götürmek isterim. Bunu performansı çok düşmeden, kalitesini koruyarak yapmasını isterim tabii ki.
Hocam hiçbir disk için net şu kadar sene gider diyemem. Elektronik alet bunlar. Adamlar 5 sene global garanti sunmuş, yani ürünün garanti altında. Ki marka da oldukça köklü, bu işin en iyilerinden birisi. Toshiba direkt NAND'ı (SSD'de verilerin yazıldığı depolama birimleri) ilk icat eden firma. Kioxia ile Toshiba aynı zaten, depolama kanadında isim değişikliğine gidildi.

Sürekli sağlığına bakmam ama baktığımda üzülmek istemem.
Yüzdesel sağlık bir şey ifade etmiyor. İsterse %0 göstersin, SSD sapasağlam çalışmaya devam edebilir. Sağlığa boşa takılıp kendini strese sokma. Sağlık = disk ömrü diye bir şey yok.

Herhangi bir problem yaşamazsın. Firmware cihazın yazılımıdır, bir şey yapmana gerek yok. Sürekli Update yapmana da gerek yok. Ki zaten sürekli yeni FW falan çıkmıyor. Sorun yoksa güncellemene de gerek yok.

Senin için Exceria Pro yeter de artar. Firmware konusu takılanacak bir şey değil. İyi, kötü diye ayırt edilecek bir şey değil yani bu.

Evet, hiçbir problem yaşamazsın.

Hocam hiçbir disk için net şu kadar sene gider diyemem. Elektronik alet bunlar. Adamlar 5 sene global garanti sunmuş, yani ürünün garanti altında. Ki marka da oldukça köklü, bu işin en iyilerinden birisi. Toshiba direkt NAND'ı (SSD'de verilerin yazıldığı depolama birimleri) ilk icat eden firma. Kioxia ile Toshiba aynı zaten, depolama kanadında isim değişikliğine gidildi.

Yüzdesel sağlık bir şey ifade etmiyor. İsterse %0 göstersin, SSD sapasağlam çalışmaya devam edebilir. Sağlığa boşa takılıp kendini strese sokma. Sağlık = disk ömrü diye bir şey yok.

Anladım. Şu an fiyat olarak vatan ve Amazon eşit (6206TL) en ucuz da onlar satıyor hangisini önerirsiniz ya da sizin daha ucuz bulduğunuz bir yer var mı? Vatan güven veriyor açıkçası. https://www.google.com/aclk?sa=L&ai...sL3-37ePAxX1R_EDHbrfDnQQwg8oAHoECAYQDQ&adurl=

@YusufEymen, fark etmez nereden aldığın, ürün aynı ürün. Mağazadan fiziksel olarak alabilirsin.

Öyle yapacağım. Ama Firmware falan dediniz ben emin olamadım. Bu neyi etkiliyor tam olarak?

Benim için gerekli değil gibi sanki. 800ü diğer yerlere vermek daha mantıklı geliyor.

@YusufEymen, fark etmez nereden aldığın, ürün aynı ürün. Mağazadan fiziksel olarak alabilirsin.

Tekrar baktım, sabit disk ömrü kısaymış. Ne düşünüyorsunuz? Uzun gitmesini istiyorum

Öyle yapacağım. Ama Firmware falan dediniz ben emin olamadım. Bu neyi etkiliyor tam olarak?

Benim için gerekli değil gibi sanki. 800ü diğer yerlere vermek daha mantıklı geliyor.

Tekrar baktım, sabit disk ömrü kısaymış. Ne düşünüyorsunuz? Uzun gitmesini istiyorum

@Toby Fox hocam siz bilgiliydiniz diye hatırlıyorum sizin de fikrinizi almak isterim.

Son düzenleme:
@YusufEymen, dostum Firmware diskin yazılımı. Yani donanımsal bir özellik falan değil. Yani iyisi kötüsü diye ayırt edilecek şey değil. FW olayına takılma. Her diskin çalışması için gerekli yazılımı var zaten.

Diskin ömrü diye bahsettiğin şey TBW ise o diskin ömrü demek değil. Üreticinin sana sunduğu veri yazma garantisi. Adamlar 5 sene garanti veririm diyor, bunun yanında da X TB yazma garantisi sunuyorum, hangisi daha önce dolarsa garantin o zaman biter diyor. TBW değerinin kat kat üstünde veri de yazabilirsin. Bunlar kağıt üstünde değerler. TBW ömür demek değildir, garantidir. Hiçbir teknolojik aletin net ömrü yoktur.

Exceria'nın ömrü kısa değil. Ki öyle bir durum olsa 5 sene garanti verilmez.

@YusufEymen, dostum Firmware diskin yazılımı. Yani donanımsal bir özellik falan değil. Yani iyisi kötüsü diye ayırt edilecek şey değil. FW olayına takılma. Her diskin çalışması için gerekli yazılımı var zaten.

Diskin ömrü diye bahsettiğin şey TBW ise o diskin ömrü demek değil. Üreticinin sana sunduğu veri yazma garantisi. Adamlar 5 sene garanti veririm diyor, bunun yanında da X TB yazma garantisi sunuyorum, hangisi daha önce dolarsa garantin o zaman biter diyor. TBW değerinin kat kat üstünde veri de yazabilirsin. Bunlar kağıt üstünde değerler. TBW ömür demek değildir, garantidir. Hiçbir teknolojik aletin net ömrü yoktur.

Recep hocamızın bir reviewını izlemiştim orada vardı konuyu tam izlemedim anlamadım bu arada. Hepsiburada'da şu an 6174TL kupon kullanabilirsem daha da düşer.

Hocam bu 8000-1400TL'lik farklar ömüre ne kadar etkili oluyor? 800TL verip KC3000 almak ya da 1400 verip samsumf almak daha iyi değil mi? Samsung overkill bence ama Kingston iyi bence. Kioxia ömrü hakkında hiç iyi şeyler duymadım.

Son düzenleme:
Hocam tekrar söylüyorum, ömür konusuna bu kadar kafayı takmayın. Bunlar elektronik alet. Ne zaman bozulacağının bir garantisi yok. Belki yüksek voltaj yer bozulur belki de 10 sene hiçbir sıkıntı yaşamadan kullanırsın. Yani tamam ekstra para verip KC3000 aldın diyelim, diskin ömrü uzamadı. Zaten bunlar global markalar, öyle küçük markaların ürünleri değil. Devasa firmalar ve depolama konusunda öncü firmalar bunlar. Sıkıntı yaşamazsın. Oldu ki sıkıntı yaşadın, 5 sene garanti vermişler ürünlerine.

İçine siniyorsa Kingston al, sorun yok. Bir tık daha iyi bazı alanlarda. Ama sırf ''bunun ömrü daha yüksek'' düşüncesindeysen öyle bir şey yok. TBW değeri disk ömrünü belirtmiyor, garanti sunuyor.

Hocam tekrar söylüyorum, ömür konusuna bu kadar kafayı takmayın. Bunlar elektronik alet. Ne zaman bozulacağının bir garantisi yok. Belki yüksek voltaj yer bozulur belki de 10 sene hiçbir sıkıntı yaşamadan kullanırsın. Yani tamam ekstra para verip KC3000 aldın diyelim, diskin ömrü uzamadı. Zaten bunlar global markalar, öyle küçük markaların ürünleri değil. Devasa firmalar ve depolama konusunda öncü firmalar bunlar. Sıkıntı yaşamazsın. Oldu ki sıkıntı yaşadın, 5 sene garanti vermişler ürünlerine.

İçine siniyorsa Kingston al, sorun yok. Bir tık daha iyi bazı alanlarda. Ama sırf "bunun ömrü daha yüksek" düşüncesindeysen öyle bir şey yok. TBW değeri disk ömrünü belirtmiyor, garanti sunuyor.

Sorun TBW değil, sağlığın çok hızlı düşmesi. Ve ben yıllarca kullanmayı planlıyorum. Belki 5, belki 10 yıl.Gerekirse seve seve 800tl veririm.

Sağlık bir şey ifade etmiyor ve genelde TBW değerine bağlı. Sağlık ömür demek değildir. Bir önemi yok, %0 olsa dahi SSD sorunsuz çalışır.

Exceria 1-2 senede bozulacak disk değil. Ki kaç kez de yazdım, 5 sene garantili disk bunlar. Ayrıca 800 TB veri yazmayacaksınız zaten, boşa o değere abanmayın.