@YusufEymen, kağıt üstünde 600, 800, 1000 TBW garanti sunan diskler bunlar. Beklenmedik bir arıza çıkar vs. onu bilemem tabii ama normal şartlarda oldukça uzun ömürlü, kaliteli bileşenlere sahip diskler bunlar.
990 Pro ile aralarında performans olarak çok çok üstün farklar yok. Hatta Renegade özellikle SLC önbellek konusunda daha başarılı. Samsung'un da artı yönü kendi kontrolcüsü, NAND yongasını, DRAM'ini kendisi üretiyor. Geçmişten günümüze ürettikleri diskler hep üst segment, kaliteli diskler. Sadece şu son 980-990 serisinde biraz giriş segmente kaydılar, o da artık maliyet diyelim. 990 Pro ile de yazılımsal sıkıntılar yaşayan kullanıcılar mevcuttu. Gözlemlediğim kadarıyla son FW güncellemeleri ile bu sorunlar giderildi.
Yani özetle performans açısından bakarsak ikisini alıp detaylıca yan yana test etmedikten sonra sana çok büyük bir fark çıkartmaz. İkisinden de memnun kalırsın. Aradaki 800 TL fark bence çok gerekli değil. Renegade alırdım ben ama marka güvenilirliği olsun dersen Samsung olabilir. Kingston güvensiz mi? Değil. Bana göre en az Samsung kadar iyi. Ki kullandıkları donanımlar da zaten üst düzey markaların ürünleri. Micron, Toshiba...