7.000 TL'ye SSD önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YusufEymen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 59
  • Görüntüleme Görüntüleme 907
DRAM, diskinde fiziksel bir önbellek. NAND yongalara göre kat kat daha hızlı bir bileşen bu. DRAM'li SSD'lerde geçici olarak veriler DRAM'e yazılır, böylece hem veriye erişim süren çok daha kısa sürer hem de NAND kullanılmadığı için SSD'nin ömrü uzar. DRAM'siz disklerde bu görevi HMB üstleniyor. Temel görev aynı olsa da DRAM kadar etkili değil, fiziksel değil yazılımsal bir önbellek bu. Sistem RAM'inin küçük bir kısmını kullanır. Örneğin 32, 64 MB boyutunda.

Özetle DRAM'li diskler daha hızlı, daha stabil, daha uzun ömürlü olur. DRAM olması her zaman faydana.

Anladım. Peki B650 Tomahawk'ın soğutması Exceria Pro için yeterli mi? Ve banayeni diye bir site outlet KC3000 satıyor 6000TL. Bilginiz var mı?

@YusufEymen, anakartın soğutması yeterli olur. Outlet almanı önermem, sıfır al derim. Sıkıntısı çıkabilir.

Kioxia alacağım öyleyse. Peki Spatium, Samsung Kingston ssdlerle farkı nedir ve benim açımdan önemli mi? Yaşayabileceğim bir sorun var mı? Uzun vade için daha pahalı modeli almak gerekli mi? Sizi de yordum bu arada kusura bakmayın.

Estağfurullah, aklında soru işareti kalmayana kadar sorabilirsin.

Şimdi temel fark, donanımsal özellikler olabiliyor. Örneğin Samsung tamamem kendi ürettiği kontrolcü, kendi ürettiği NAND'ı, DRAM'i kullanıyor disklerinde. Firmware destekleri genelde daha iyi, Magician yazılımı daha kullanışlı.

Bu saydığımız diskler üst segment PCIe 4.0 diskler, hiçbirinde de performans olarak temel kullanımda bir problem yaşamazsın.

Yüksek boyutlu dosyaları peş peşe yazıyorsan SLC önbellek boyutu ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur, disk daha yüksek hızlarda yazma işlemi yapabilir. O da en yüksek Kingston'larda.

Kioxia aldıktan sonra "sağlık hızlı düşüyor" gibi şikayetin olabilir, yüzdesel sağlığın pek önemi yok. SMART verileri önemli. Sağlık isterse %0 olsun, diskte sorun yoksa yoktur. Genelde yazılan veri miktarına göre çekiyor bilgiyi. Takılma yani.

990 PRO'nun yeni revizyonu (V8 NAND olan) bir tık daha iyidir. Eğer fiyat farkı azsa onu tercih edebilirsiniz.

Fiyatlar şöyle hocam: Exceria 6100TL MediaMarkt, 480Pro MSI 6500TL Amazon, 990 Pro 7420TL vatan, KC3000 ve Renegade bu aralar nedense uçtu 7300 ve 7700TL.
Düzenleme:Yüklersen oyun veya küçük şeyler yüklerim fakat modern oyunlar 200gb a kadar ulaşabiliyor.

Oyun kapasitesi önemli değil. Exceria, MediaMarkt'ta tükenmişti. Eğer varsa alabilirsin, fiyatı çok uygun. Yoksa MSI içime sinmedi dersen diğerleri iyidir, 7.700 TL verme ama.

MSI çok yavaşlıyormuş Kioxia daha iyi gibi.

Oyun kapasitesi önemli değil. Exceria, MediaMarkt'ta tükenmişti. Eğer varsa alabilirsin, fiyatı çok uygun. Yoksa MSI içime sinmedi dersen diğerleri iyidir, 7.700 TL verme ama.

Şu an 6500TL Hepsiburada. Bekleyeyim mi MediaMarkt'ı?

Tekrar baktım 6201 TL vatan bilgisayarda var.

Caner hocam tekrardan ve tekrardan merhaba. Bugün RAM'lerimi aldım yarın ya da bir sonraki gün de SSD alacağım. Son soruları sormak istiyorum. Aklımdaki her şeyi boşaltmak istiyorum.1. Soru: Exceria Pro 2TB ile herhangi bir problem yaşar mıyım? Anladığınız gibi SSD en az bilgili olduğum bölüm. Firmware falan da pek anlamam hele ki karmaşıksa. Ama öğrenirim. Sürekli Update yapmam lazım mı? Alt üstü SSD değil mi ne işe yarayacak? 2. Soru: Diğer rakiplerini tercih etmem için bir sebep var mı? Evet bunu fazlasıyla konuştuk. Ama hala düşünüyorum: 990 Pro almak daha mı mantıklı? Ben Samsung tax olduğunu düşünüyorum arada ama evet tabii ki daha iyi bir SSD bunu hepimiz biliyoruz. Ama daha iyi Firmware ve sıcaklıklar için 1400TL değer mi? Anakart soğutucum bence sıcaklık etkenini eliyor, Firmware hakkında bilginize ihtiyacım var. Kendi çiplerini üretiyor artısı var demiştiniz. Bu sanırım yine Firmware açısından faydalı. 100 Mbps internetim var SSD hızını Max kullandırır mı bilmiyorum pek
Bilgim de yok. Dediğim gibi, oyun yüklerim silerim. Her hafta yeni oyun alan tiplerden de kesinlikle değilim. Ayda bir maksimum. Çok detaylı şekilde farklarını açıklarsanız çok mutlu olurum.3. Sorum: Kullanım sürem için uygun bir SSD mi? En az 6 yıl hatta inşallah bir sonraki sisteme de götürmek isterim. Bunu performansı çok düşmeden, kalitesini koruyarak yapmasını isterim tabii ki. Kullanım amacımı biliyorsunuz.4. Sorum: Bu sağlık düşmesi nasıl oluyor? Sürekli sağlığına bakmam ama baktığımda üzülmek istemem. Smart falan hiçbirinin ne olduğunu da bilmiyorum ilk bilgisayarım olacak. Performans ne kadar düşer ve neyi etkiler? Şimdiden çok çok teşekkür ederim.

@Caner Uncu, aynı mesaja düzenledi bildirim gelmezse diye ben etiketleyeyim dedim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…