Bütçe
7000 TL
Hayir. Islemcileri berbat. Bir iki ay icinde kasar o telefonlar. Redmi'de kasacak. O yuzden ikinci el kasmayan bir telefon bakmalisin. Mesela iPhone SE 2.
İkinci el alacaksa SE 2 almamali, sarji 3 saatten az gidiyor mobil veriyle, tecrubeyle sabit.

7K butceyle ikinci elden cok saglam Android'ler alinir. (S20 FE, Mi 11T Pro, server kayitli S21, Huawei olabilirse P40 serisi)

Sifir alacaksaniz Realme 9i olur, 12 Lite da olur. Ama bence 0 alacaginiza 2. el bakin kesinlikle.

Peki ya Vivo, Infinix gibi markaların 7000 TL telefon modellerinden öneriniz var mı?
A06'ya hayir diyip Vivo, Infinix demeniz cok sacma. Arayuzleri rezil halde o markalarin, Android'in en kaliteli arayuzunu Samsung veriyor.

Butce 9K'ya cikabilirse A16'nin 6/128 olanini alin. 4'lugu alinmaz.

İkinci el alacaksa SE 2 almamali, sarji 3 saatten az gidiyor mobil veriyle, tecrubeyle sabit.

7K butceyle ikinci elden cok saglam Android'ler alinir. (S20 FE, Mi 11T Pro, server kayitli S21, Huawei olabilirse P40 serisi)

Sifir alacaksaniz Realme 9i olur, 12 Lite da olur. Ama bence 0 alacaginiza 2. el bakin kesinlikle.

A06'ya hayir diyip Vivo, Infinix demeniz cok sacma. Arayuzleri rezil halde o markalarin, Android'in en kaliteli arayuzunu Samsung veriyor.
Aslinda arkadasimda pil sagligi 75-79 arasi olan bir SE 2 var ve dusuk guc modu ile birkac ince ayarla 4 bucuk saat ekran suresi aliyor. Tabii telefonu Instagram gibi bir batarya canavarinda yogun olarak kullanacaksa sorun yasayabilir.

Aslinda arkadasimda pil sagligi 75-79 arasi olan bir SE 2 var ve dusuk guc modu ve birkac ince ayarla 4 bucuk saat ekran suresi aliyor. Tabii telefonu Instagram gibi bir batarya canavarinda yogun olarak kullanacaksa sorun yasayabilir.
Yani benim kullandigimin pil sagligi 82'ydi, disarida parlaklik yuksekken 2 saatte bitiyordu, telefonu disarida da kullanacagiz yani, ona gore de bakmak lazim.

S20 FE veyahut Mi 11T Pro'nun SE 2'den geri kalir bi' islemci gucu yok ayrica, AMOLED 120Hz almak varken 60HZ LCD IPS panel almak pek mantikli gelmedi.

Y serisi pek tavsiye etmiyorum. Kullanan az, alan da satılığa koyuyor. Memnun olan varsa da hiç görmedim. Y27 telefondan çok beklentiniz yoksa belki olabilir ama Helio G85 artık vasat bir işlemci orası kesin.

Vivo cihaz düşünüyorsanız resmi sitesine bakmanızı öneririm. İndirimler yapıyorlar ara sıra. Fahiş fiyattan normal fiyata iniyor diyelim.

Yani benim kullandigimin pil sagligi 82'ydi, disarida parlaklik yuksekken 2 saatte bitiyordu, telefonu disarida da kullanacagiz yani, ona gore de bakmak lazim.

S20 FE veyahut Mi 11T Pro'nun SE 2'den geri kalir bi' islemci gucu yok ayrica, AMOLED 120Hz almak varken 60HZ LCD IPS panel almak pek mantikli gelmedi.
Ben telefonlari kendime kamera performansini baz alarak degerlendiriyorum. Islemci olarak saydigin telefonlar iyi. Fakat kamera olarak SE 2 kadar iyi degiller.

Ben telefonlari kendime kamera performansini baz alarak degerlendiriyorum. Islemci olarak saydigin telefonlar iyi. Fakat kamera olarak SE 2 kadar iyi degiller.
Sadece kamera performansı üzerinden değerlendirmek hata olur. Kamera almıyoruz, telefon alıyoruz. Gün boyunca bakacağım ekran kaliteli olmalı, akmalı. Batarya en azından akşamı görmeli. Bunlar da önemli.