Bütçe
7.000 TL

Sirac

Çalışkan
Merhaba herkese,
Elimdeki fareyi değiştirmek istiyorum. Bu sefer biraz daha üst segment, kaliteli bir ürün arayışındayım. Logitech G PRO X Superlight 2'yi şu anda piyasa standardı gibi görüyorum ve bu ürüne oldukça yakınım. Ancak farklı önerilere de tamamen açığım.

Kendime bir bütçe belirlemiştim ancak ürünlerin fiyatları çok değişken ondan dolayı bütçe belirleyemiyorum tam olarak. Magnezyum kasa fareleri gördüm ilgimi çektiler ama delikli fare kullanımı ile alakalı çekincelerim de var. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar iletirse sevinirim.

Gpx 2'nin 8000Hz ve 888 IPS güncellemesi ile beraber açıkçası çok iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum ancak bundan çok daha iyi bir fare varsa bu fiyatlarda onu da kaçırmak istemem.

GPX2 gayet iyi bir mouse ama şu anda bayağı pahalı fiyata satılıyor, ederi 5000 lira civarı falan. Fiyatının pahalı olması önemli değil derseniz alınabilir.
Tutuş şekliniz claw/fingertip ise şahsen Beast X Pro/Max tercih ederdim bu bütçeye. Aralarında boyut farkı var, Eloshapes'den boyutlarını karşılaştırabilirsiniz. Tutuş şekliniz palm ise Sword X'e de bakılabilir, Beast X uygun değil palm için. Ama Sword X de palm için aşırı uygun değil açıkçası.

Ödeme kısmında SWAR kodunu kullanabilirsiniz.

Bu arada önerilmiş diye söylüyorum Deathadder V3 Pro alınmaz. Kronik scroll encoder sorunu mevcut ve teknolojik olarak iyi değil.

Son düzenleme:
Merhaba herkese,
Elimdeki fareyi değiştirmek istiyorum. Bu sefer biraz daha üst segment, kaliteli bir ürün arayışındayım. Logitech G PRO X Superlight 2'yi şu anda piyasa standardı gibi görüyorum ve bu ürüne oldukça yakınım. Ancak farklı önerilere de tamamen açığım.

Kendime bir bütçe belirlemiştim ancak ürünlerin fiyatları çok değişken ondan dolayı bütçe belirleyemiyorum tam olarak. Magnezyum kasa fareleri gördüm ilgimi çektiler ama delikli fare kullanımı ile alakalı çekincelerim de var. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar iletirse sevinirim.

Gpx 2'nin 8000Hz ve 888 IPS güncellemesi ile beraber açıkçası çok iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum ancak bundan çok daha iyi bir fare varsa bu fiyatlarda onu da kaçırmak istemem.

Şu an en iyi mouse sensörü Razer'da DeathAdder V3 Pro öneririm.

Magnezyum alaşım bir fare kullanilacaksa kesinlikle suyla temas etmemeli. Eller terli, nemli ve ıslakken dokunursa alaşım oksitlenebilir yahut kötüleşebilir. Magnezyum sonuçta. Bilmiyorum yani diğer metal alisimlar ve plastikler kadar rahat olmayabilir. Oksitlenme ve krozyonun önüne geçmek için bazı kaplama çözümleri var. Kaplama vardır elbet, saf magnezyum mu bilmiyorum ama kaplama varsa bile bir yerden sonra yavaş yavaş kaplama sökülebilir. Terli eller icin nasil olur bilemem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Claw grip kullanıyorum belirtmeyi unutmuşum.

Gpx2 gayet iyi bir mouse ama şu anda bayağı pahalı fiyata satılıyor, ederi 5000 lira civarı falan. Fiyatının pahalı olması önemli değil derseniz alınabilir.
Tutuş şekliniz claw/fingertip ise şahsen Beast X Pro/Max tercih ederdim bu bütçeye. Aralarında boyut farkı var, Eloshapes'den boyutlarını karşılaştırabilirsiniz. Tutuş şekliniz palm ise sword X'e de bakılabilir, Beast X uygun değil palm için. Ama sword X de palm için aşırı uygun değil açıkçası.

Ödeme kısmında swar kodunu kullanabilirsiniz.

Bu arada önerilmiş diye söylüyorum DeathAdder V3 Pro alınmaz. Kronik scroll encoder sorunu mevcut ve teknolojik olarak iyi değil.

Bu fareler ile alakalı Click tuşlarının sağa sola esnediğini gördüm yabancı bir YouTube kanalında. Böyle bir durum gerçekten var mı?

Fiyattan bağımsız olarak en iyi ve en dengeli fareyi almaya çalışıyorum. Uzun süreler kullanıyorum genelde bir fareyi.

Claw grip kullanıyorum belirtmeyi unutmuşum.

Bu fareler ile alakalı Click tuşlarının sağa sola esnediğini gördüm yabancı bir YouTube kanalında. Böyle bir durum gerçekten var mı?

Fiyattan bağımsız olarak en iyi ve en dengeli fareyi almaya çalışıyorum. Uzun süreler kullanıyorum genelde bir fareyi.
Bu sorunu daha önceden duymadım açıkçası, ayrıca böyle bir mousede bu sorunun olacağını zannetmiyorum. Yine de @Toby Fox'ı etiketleyelim, belki bilgisi vardır.
Şahsen ben el boyutunuza göre Beast X Pro veya Max tercih etmenizi öneririm, tutuş şeklinize uygun.
Dediğim gibi GPX2 oldukça iyi bir mouse ama alacaksanız gerçekten yüksek fiyata almış olacaksınız bilginiz olsun. Çok daha düşük fiyata OGM Pro V2 ve Lamzu Maya X var, GPX2'den pek de eksik kalır bir yanları yok bana göre.

Eski batchlerde evet çok nadiren oluyordu, güncel batchlerde o sorun yok.
Bahsettiğim Video

Bu videoda 3.35'ten itibaren bahsedilen kısım. Nereden gördüğümü de atmış olayım. Aynı problemden bahsediyoruz değil mi?

Donanımların delikli yapıda bu kadar açıkta olması problem yaratır mı acaba bana?

Ayrıca pil performansı nasıl olur bu cihazın size?

Son düzenleme:
Bahsettiğim Video

Bu videoda 3.35'ten itibaren bahsedilen kısım. Nereden gördüğümü de atmış olayım. Aynı problemden bahsediyoruz değil mi?

Donanımların delikli yapıda bu kadar açıkta olması problem yaratır mı acaba bana?

Ayrıca pil performansı nasıl olur bu cihazın size?
Hocam ben sorunuzu çok yanlış anlamışım. Aynı sorundan bahsetmiyormuşuz. GPX 2 için konuşuyordum ben hatta.

Fareye göre değişir o.