Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Herkese selamlar.
2 gün önce “35.000 TL’ye toplanan sistem iyi mi?” başlıklı bir konu açmıştım. Gelen öneriler ve bütçe doğrultusunda ekran kartı seçeneklerim netleşti:
Birinci tercih: RX 9060 XT 16 GB (eğer indirim yakalayabilirsem bunu alacağım)
Alternatif: RX 7600 XT 16 GB (indirim olmazsa bu karta yöneleceğim)
Sistem Özelliklerim:
İşlemci: Ryzen 5 7600
Anakart: Colorful Battle-AX B650M-D Pro V14 (AM5, DDR5, mATX)
Şimdi 2K çözünürlükte, RX 9060 XT / 7600 XT'yi verimli kullanabileceğim bir monitör arıyorum.
Maksimum bütçem 7.500 TL ve 100 TL bile üzerine çıkamıyorum.
Aklımda 3 model var ama daha iyi tavsiyesi olan varsa duymak isterim.
Açıkçası listedeki monitörlerden en sıcak baktığım model Lenovo. Sebebini şöyle açıklayayım:
Önceki sistemimde yine bir Lenovo monitör kullanıyordum ve cihazın her detayına oldukça hâkîmdim. Teknik olarak 1080p çözünürlükte gözükse de kullanıcı deneyimi olarak durum farklıydı çünkü monitör 2K çözünürlüğü de destekliyordu. Masaüstü ve oyunlarda herhangi bir ekstra overclock ayarı yapmadan doğrudan bu çözünürlüğü kullanabiliyordum ve görüntü kalitesinde ciddi fark hissediliyordu.
Ayrıca bu monitörün yenileme hızı 180 Hz olarak geçse de fabrika çıkışı 165 Hz. 180 Hz için overclock yapılabiliyor ancak bu ayar yalnızca yaklaşık 30 dakika çalışıyor, ardından monitör kendini resetleyip tekrar 165 Hz’e dönüyor.
Not: 2K desteği monitörü ilk kurduğumda gelmemişti diye hatırlıyorum. Muhtemelen bu özellik Windows ya da NVIDIA sürücüsüyle birlikte etkinleşmişti. Elimde bu durumu gösteren bir ekran görüntüsü vardı ama şu an bulamıyorum. Olsaydı daha net açıklayabilirdim.
Hocam aslında tam tersi. Moderatör arkadaş yazıyı düzenlemiş. Bu sebeple biraz karışmış. Ön plandaki kart RX 7600 XT 16GB, eğer güzel bir indirim yakalarsam RX 9060 XT (örneğin fiyatı 15.000TL'ye düşerse) alacağım.
Kasa yok çünkü halihazırda elimde boş bir kasa var.
Sistem için bütçem en fazla 35.000 TL, duruma göre en fazla 1000 TL daha ekleyebilirim.
Monitör bütçesi ayrı, 7.500 TL Max. Bu bütçe doğrultusunda üstte linkini bıraktığım modelleri bulabildim. Lenovo Y27-30 eski sistemimde kullandığım monitördü ve her özelliğine hakimim bu sebeplerden dolayı ona daha sıcak bakıyorum. -2k desteği var.
-180 değil 165Hz, çok büyük bir eksi değil bana göre
-Pivot vs. Vs.
Not: Y27-30'a 2k desteği ilk kurduğum zaman değil sonradan geldi, muhtemelen Windows veya Nvidia sürücülerinden biriyle..