Oyunun problemleri çok. Ekip ile 150 saat oynamış birisi olarak söylüyorum. Eğlence dozunun hatırına oynatıyor işte.

Muhtemelen en eğlendiğim oyunlardan birisi bu oldu ekip ile. Barotrauma da ikinci sırada benim için.
''Bütün'' derkenki argümanım için kusura bakmayın, abartmışım. Çoğu yanıyla oyunun detayları çok fazla ama son 1.0 güncellemesinde hiç sevmediğim şeyler de var. Örneğin oyundaki giysi veya takı sisteminin kaldırılması ve yerine saçma sapan farmer zırhı gibi zırhlar eklenmesi. Oyunu singleplayer olarak oynamıyorum ama öyle oynamaya karar veren birisi için berbat bir sistem bu. Giysilerin ekstra verdiği soğuk veya sıcak direnci gibi özellikler oyuna tat katıyordu ve iyi bir havası vardı.

Oyun bana özel olarak 100 FPS verebiliyor anlaşılan. Yapımcıya çok teşekkür ederim bana 100 FPS nasip ettiği için.
Oyunun performans sorunları zaten var ama oyunda grafikleri full çekmenin de bir manası yok. Oyundaki modellemeler kötü, gereksiz 2-3 shader efekti ve daha ayrıntılı ağaç için grafikleri full'e çekmek mantıksız bana göre. Oyun global render alan bir oyun aynen Rust gibi. MX110 Laptop kullanan arkadaşım oynuyordu oyunu, abartılacak bir şey yok. Oyun sahipleniyorum evet ama her neyse onu konuşuyorum :D Abartmaya lüzum yok.
Adam 4090 ve i7-13700K'yla şehir içinde 110 alıyor yahu :D

Ben de boşta 100-120 alıyorum ama şehir içinde ve evlerde, zombiler varken 35-40. Sorun da burada zaten, bu oyunu performanslı yapmıyor.

Oyunun problemleri çok. Ekip ile 150 saat oynamış birisi olarak söylüyorum. Eğlence dozunun hatırına oynatıyor işte.

Muhtemelen en eğlendiğim oyunlardan birisi bu oldu ekip ile. Barotrauma da ikinci sırada benim için.
Tam olarak aynı durum. Başka böyle bir oyun yok ve arkadaşlarla oynayabiliyoruz diye sorunlara ve performans sorunlarına söve söve oynuyorduk. Yakında tekrar başlayalım dedik, o da 1.0 testine denk geldi. Çevrimiçi destek varsa bu şekilde başlarız muhtemelen.

Ne demişim:

Video'daki adam FOV'u maksimumua çekip tüm ayarları Ultra yapmış, normal.
Hocam, bakın siz dediğinizin farkında mısınız :D

2013 çıkışlı oyun için bana "oyunu ultrada oynama" diyorsunuz. Yahu ben böyle bir sistemi geçen sene neden topladım, 2013 yapımı oyunu CS 1.6'ya döndürmek için mi... Bu oyunda grafiğin olayı yağmurlu gece ortamı, şimşek çakarken evde kamp yapmak o ateşin ışığı falan. Yani bunun keyfine varamayacaksam ne anlamı var.

O yine oynayabiliyor. İlk kanlı aylarında ekibin yarısı mavi ekran yedi.
Ya ben sana oyun esnasından bir görüntü atsam PC ha patladı ha patlayacak dersin. 55. günde falan kanlı ayda artık ordu akın ediyor, 3-4 fps falan alıyoruz ben artık kareleri sayıyorum teker teker 😂

Adam 4090 ve i7-13700K'yla şehir içinde 110 alıyor yahu :D

Ben de boşta 100-120 alıyorum ama şehir içinde ve evlerde, zombiler varken 35-40. Sorun da burada zaten, bu oyunu performanslı yapmıyor.

Oyunda dynamic mesh türevinde bir ayar vardı. Onu kapatmak epey düzeltiyor performansı. Çünkü dünyada daha fazla yer açarkenki aptal memory leak sorununa bir nebze çözüm oluyor.

Ben evdeyim mesela, arkadaşlarım keşife çıkarlarken gezdikçe bellek kullanımı da artıyordu. En son öyle bir noktaya geliyordu ki tamamen dolduktan sonra çat diye oyun çöküyordu.

Dynamic mesh'i kapatınca solved...

Hocam, bakın siz dediğinizin farkında mısınız :D

2013 çıkışlı oyun için bana "oyunu ultrada oynama" diyorsunuz. Yahu ben böyle bir sistemi geçen sene neden topladım, 2013 yapımı oyunu CS 1.6'ya döndürmek için mi... Bu oyunda grafiğin olayı yağmurlu gece ortamı, şimşek çakarken evde kamp yapmak o ateşin ışığı falan. Yani bunun keyfine varamayacaksam ne anlamı var.
Hocam benim demeye çalıştığım o değil. Oyunu full grafiğe çektiğinizde oyun CS 1.6’dan CS2’ye dönmüyor. Sadece oyundaki ağaçların üzerindeki ayrıntılar 3D olmasa bile ayrıntılıymış gibi gözüküyor. Ayrıca oyunda tek değişen şey ekstra gölge ve güneş yansıması oluyor. Oyundaki modellemeler 2013 yapımı bir oyunda olduğu gibi zaten kötü, siz de bunu Ultra yapsanız bile arttıramıyorsunuz. Oyun CS 1.6 ise CS Source’a dönüyor. Oyunu Ultra ayarlarda oynamak gereksiz FPS kaybına sebep veriyor zaten. Ben medium ayarda, keskinleştirme düşükte oynuyorum.