Bütçe
70.000 TL
Yer
EGE
Uzun ömürlü soğutması fena olmayan, en az 3 sene problemsiz 1080p oyun oynatabilecek bir cihaz bakıyorum.
HP Omen 16-AP0029NT C3YN8EA Ryzen 9 8940HX 24 GB 1 TB SSD RTX 5060 16" WUXGA Gaming Laptop.
Bu cihaz mantıklı geldi. Ekran olarak falso biraz ama kalan özellikler iyi gözüküyor.
Harici monitör ile kullanacağım, çoğunlukla ofiste vs.
@mortem.dll
Şu posta bakınız hocam. Türk bir kullanıcının başına gelenler.

Uzun ömürlü soğutması fena olmayan, en az 3 sene problemsiz 1080p oyun oynatabilecek bir cihaz bakıyorum.
HP Omen 16-AP0029NT C3YN8EA Ryzen 9 8940HX 24 GB 1 TB SSD RTX 5060 16" WUXGA Gaming Laptop.
Bu cihaz mantıklı geldi. Ekran olarak falso biraz ama kalan özellikler iyi gözüküyor.
Harici monitör ile kullanacağım, çoğunlukla ofiste vs.
@mortem.dll
Selam.

Ekran olarak zayıf, %45 NTSC renk gamutuna sahip. Bunun dışında Omen 16 ve 17 serilerinde BIOS ve Omen Gaming Hub'a dair epey problem mevcut. Sunduğu bileşenlere göre bazı Omen modelleri çok gazip görünebiliyor fakat alınmaması kanaatindeyim.

70.000 TL bütçede bu modeli öneririm: Arta kalan 7.000 TL'ye isterseniz ekstra RAM de takabilirsiniz. Bir de not düşeyim ufak; bu aynı modelin R7-260 CPU'lu varyantı var, daha verimli ve daha tercih edilebilir bir model olabilirdi fakat fiyatlar saçma yükselmiş, 75K dolaylarında sanırım şu an. i5-13450HX, biraz agresif bir işlemci, güç tüketimi de daha yüksek kıyasla. Sorun etmeyecekseniz, ki sorun edecek bir problem görememekteyim, tercih edebilirsiniz.

Bu modelin tam özellikleri burada:

Alternatif bir de başka model bırakayım. Daha ucuz ve daha yüksek RAM boyutu, ayrıca AMD CPU sebebiyle şans vermek isteyebilirsiniz:

Önerim ASUS olurdu.

Selam.

Ekran olarak zayıf, %45 NTSC renk gamutuna sahip. Bunun dışında Omen 16 ve 17 serilerinde BIOS ve Omen Gaming Hub'a dair epey problem mevcut. Sunduğu bileşenlere göre bazı Omen modelleri çok gazip görünebiliyor fakat alınmaması kanaatindeyim.

70.000 TL bütçede bu modeli öneririm: Arta kalan 7.000 TL'ye isterseniz ekstra RAM de takabilirsiniz. Bir de not düşeyim ufak; bu aynı modelin R7-260 CPU'lu varyantı var, daha verimli ve daha tercih edilebilir bir model olabilirdi fakat fiyatlar saçma yükselmiş, 75K dolaylarında sanırım şu an. i5-13450HX, biraz agresif bir işlemci, güç tüketimi de daha yüksek kıyasla. Sorun etmeyecekseniz, ki sorun edecek bir problem görememekteyim, tercih edebilirsiniz.

Bu modelin tam özellikleri burada:

Alternatif bir de başka model bırakayım. Daha ucuz ve daha yüksek RAM boyutu, ayrıca AMD CPU sebebiyle şans vermek isteyebilirsiniz:

Önerim ASUS olurdu.

ASUS'tan gitmek evet daha mantıklı fakat bu sefer 5050 ile 5060 arasındaki farka değmez diyerekten ROG G16 var, 8940HX ve RTX 5050 cihaz, onu almakta mantıklı geliyor. RAM'i sonradan ekleyeceğim 1 ay sonra.

Ayrıca elimde 2 TB M.2 var, onu da takacağım cihaza. ASUS Store üzerinde kampanya var şu anda. TUF ve G16 arasında ciddi bileşen ve soğutma farkı mevcuttu galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus'tan gitmek evet daha mantıklı fakat bu sefer 5050 ile 5060 arasındaki farka değmez diyerekten ROG G16 var, 8940HX ve RTX 5050 cihaz, onu almakta mantıklı geliyor. RAM'i sonradan ekleyeceğim 1 ay sonra.

Ayrıca elimde 2 TB M.2 var, onu da takacağım cihaza. Asus Store üzerinde kampanya var şu anda. TUF ve G16 arasında ciddi bileşen ve soğutma farkı mevcuttu galiba.
5050 ile 5060 arasındaki farka değiyor. Bu yüzden ROG direkt elendi.

Son düzenleyen: Moderatör:
115 W testlerde 10 FPS var, bu açığı FG kapatıyor. Ömürleri aynı olmaz mı? Uzun ömür cihazın genel kalitesi yani daha ön planda benim için, TUF da kötü değil fakat bilemedim.
Hocam biraz konu dışı ancak siz laptop'u taşıyacak mısınız? Harici monitör ile kullanacağım çoğunlukla dediniz. Taşınmayacaksa masaüstü toplamak daha iyi olabilir.

Hocam biraz konu dışı ancak siz laptop'u taşıyacak mısınız? Harici monitör ile kullanacağım çoğunlukla dediniz. Taşınmayacaksa masaüstü toplamak daha iyi olabilir.
Evde sistemim var, şu anda zaten hocam 9800X3D & 4070 Super bir masaüstü. Bunu ofiste kullanmak için alıyorum.

Yoğun bir tempoya gireceğim ilerleyen aylarda. Şimdiden alıp koyayım, zaten krizler artıyor, iyice uçacak gibi fiyatlar. Artmış bile şu andan itibaren.

Asus TUF Gaming F16 FX608JMR-RV078 i7-14650HX 32 GB 1 TB SSD RTX 5060 16"
Normalde bunu alacaktım, bütçe oluşmadı, uçtu gitti; anlam veremedim 30K bir anda üstüne koymasına.

115 W testlerde 10 FPS var, bu açığı FG kapatıyor. Ömürleri aynı olmaz mı? Uzun ömür cihazın genel kalitesi yani daha ön planda benim için, TUF'da kötü değil fakat bilemedim.
TUF kötü bir model olsa düşünülebilir fakat kötü değil. Ekran/panel, malzeme kalitesi, soğutma olarak başarılı. Üçüncü fan için ROG'a gerek görmüyorum.

1787485056293.webp

Evde sistemim var, şu anda zaten hocam 9800X3D & 4070 Super bir masaüstü. Bunu ofiste kullanmak için alıyorum.

Yoğun bir tempoya gireceğim ilerleyen aylarda. Şimdiden alıp koyayım, zaten krizler artıyor, iyice uçacak gibi fiyatlar. Artmış bile şu andan itibaren.

Asus TUF Gaming F16 FX608JMR-RV078 i7-14650HX 32 GB 1 TB SSD RTX 5060 16"
Normalde bunu alacaktım, bütçe oluşmadı, uçtu gitti; anlam veremedim 30K bir anda üstüne koymasına.
Ofiste kullanmak için bu bütçelere gerek var mı açıkçası? Daha uyguna harici GPU'suz bir model de bulabiliriz.

TUF kötü bir model olsa düşünülebilir fakat kötü değil. Ekran/panel, malzeme kalitesi, soğutma olarak başarılı. Üçüncü fan için ROG'a gerek görmüyorum.

Eki Görüntüle 275281

Ofiste kullanmak için bu bütçelere gerek var mı açıkçası? Daha uyguna harici GPU'suz bir model de bulabiliriz.
Bizimki uzun hikaye hocam, arada yurtdışı çıkışı olacak. Orada da diyorum oyun vs. oynatsın, en azından boşluk anlarında akşamları vs. Ondan yoksa elimde zaten eski i5 4200H ve GTX 950M bir laptop var. Ofiste onu kullanıyorum ama bataryası ölü.