Bütçe
70.000 TL

Akın Kökçü

Başarılı
Bugün elimdeki XS Max'i satıp telefon alacağım, hangisini tavsiye edersiniz? Mac'im var ama ekosistem adına bir özellik kullanmıyorum. Android alırsam açık kaynak uygulama basarım içine. Kamera ve performans olarak uzun yıllar götürsünler yeter.

Kafamdaki cihazlar:
  • 55.000 TL / 256 GB Samsung S24 Ultra
  • 70.000 TL / 256 GB Samsung S25 Ultra
  • 41.000 TL / iPhone 16e 128 GB
  • 55.000 TL / iPhone 16 128 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün XS Max satıp telefon alacağım hangisini tavsiye edersiniz? Mac'im var ama ekosistem adına bir özellik kullanmıyorum. Android alırsam açık kaynak uygulama basarım içine. Kamera ve performans olarak uzun yıllar götürsünler yeter. Kafamdaki cihazlar:
55.000 TL 256 GB S24 Ultra.
70.000 TL 256 GB S25 Ultra.
41.000 TL 16e 128 GB.
55.000 TL duz 16 128 GB.

S25 Ultra öneririm en yeni ve en iyisi olduğundan. Ama o kadar çıkmak istemezsen S24 Ultra Honor magic 7 Pro Xiaomi 15 S25+ bakabilirsin.

Ben Samsung kamerasını beğenemedim. İlk çıktığında 15 Pro aldım oradan S25U geçtim sırf övdükleri kadar var mı diye sonra dayanamayıp 40 gün sonra tekrar 16PM geçtim.

Evet fotoğrafı çekip olduğu gibi Insta'ya atarsan bozulma yok ancak videolarda kırpma, fotoğraflarda renk ayarı yaptıktan sonra çamur gibi oluyor görüntü. Kullanılabilirlik konusunda da hala derslerine çalışmaları lazım. Android Auto'da da Memory Leak vardı.

16e uzun kullanım açısından süper bir telefon. 16 Pro'dan daha uzun ekran süresi veriyor yaklaşık 9 saat 15 dakika. Çok da iyi sattı, hatta bulunduğu çeyrekteki Apple hisseleri 16e sayesinde kurtuldu. S25U derdim ancak yukarıdaki sıkıntılar nedenli iPhone tarafı giderdim ben olsam. Yine de S25U daha güçlü bir çiple geliyor.

Ben Samsung kamerasını beğenemedim. İlk çıktığında 15 Pro aldım oradan S25U geçtim sırf övdükleri kadar var mı diye sonra dayanamayıp 40 gün sonra tekrar 16PM geçtim.

Evet fotoğrafı çekip olduğu gibi Insta'ya atarsan bozulma yok ancak videolarda kırpma, fotoğraflarda renk ayarı yaptıktan sonra çamur gibi oluyor görüntü. Kullanılabilirlik konusunda da hala derslerine çalışmaları lazım. Android Auto'da da Memory Leak vardı.

16e uzun kullanım açısından süper bir telefon. 16 Pro'dan daha uzun ekran süresi veriyor yaklaşık 9 saat 15 dakika. Çok da iyi sattı, hatta bulunduğu çeyrekteki Apple hisseleri 16e sayesinde kurtuldu. S25U derdim ancak yukarıdaki sıkıntılar nedenli iPhone tarafı giderdim ben olsam. Yine de S25U daha güçlü bir çiple geliyor.
benım kafamda medıamark ındırımı ıle 16e 256gb almak vardı ama suan 128gb var 256gb 50000tl o cıvara 16 var kafamı cok karıstırıyor 16dakı kamera modları ıs yapar dıye dusunuyorum. Ayrıca 16e nin kamerasını düşük ışıkta beğenmiyorlar çamur gibi diye videolar bile var ne yapsam bilemedim. Bu arada geniş açı moduyla hiç işim olmuyor. 16 da cezbeden seyler fazladan 1 cekırdek gpu sinematik mod ve ois desteğinin farklı olması ve konum bulma muhabbetindeki doğruluk olayı. 16e de ise c1 modemden dolayı batarya performansı. Gundelik olarak wp kullanıyorum. Kız arkadaşımla vs fotoğraf çekıyorum birde motorda müzik dinliyorum. Bunlara dayanarak öneriniz 16 mı 16e mi olur 25 ultra biraz uçuk şuan için.

Benım kafamda medıamark ındırımı ıle 16e 256 GB almak vardı ama şu an 128 GB var 256 GB 50000TL o cıvara 16 var kafamı cok karıstırıyor 16'dakı kamera modları ıs yapar diye dusunuyorum. Ayrıca 16enin kamerasını düşük ışıkta beğenmiyorlar çamur gibi diye videolar bile var ne yapsam bilemedim. Bu arada geniş açı moduyla hiç işim olmuyor. 16 da cezbeden seyler fazladan 1 cekırdek GPU sinematik mod ve OIS desteğinin farklı olması ve konum bulma muhabbetindeki doğruluk olayı. 16e de ise C1 modemden dolayı batarya performansı. Gundelik olarak wp kullanıyorum. Kız arkadaşımla vs fotoğraf çekıyorum bir de motorda müzik dinliyorum. Bunlara dayanarak öneriniz 16 mı 16e mi olur 25 Ultra biraz uçuk şu an için.

60 Hz ile kendini limitlemek istiyorsan 16e al iPhonelarda düz model alınmaz, 16pm kullandığı için S25 Ultra ön kamerası pek tatmin etmemesi normal ama sen XS'den geçeceğin için her konuda çağ atlayacaksın.

Bütçe yetiyor ise S24 -25 Ulta al bak keyfine İphone istiyorsan 16 Pro al Üçüde üzmez üst seviye.

benım kafamda medıamark ındırımı ıle 16e 256gb almak vardı ama suan 128gb var 256gb 50000tl o cıvara 16 var kafamı cok karıstırıyor 16dakı kamera modları ıs yapar dıye dusunuyorum. Ayrıca 16e nin kamerasını düşük ışıkta beğenmiyorlar çamur gibi diye videolar bile var ne yapsam bilemedim. Bu arada geniş açı moduyla hiç işim olmuyor. 16 da cezbeden seyler fazladan 1 cekırdek gpu sinematik mod ve ois desteğinin farklı olması ve konum bulma muhabbetindeki doğruluk olayı. 16e de ise c1 modemden dolayı batarya performansı. Gundelik olarak wp kullanıyorum. Kız arkadaşımla vs fotoğraf çekıyorum birde motorda müzik dinliyorum. Bunlara dayanarak öneriniz 16 mı 16e mi olur 25 ultra biraz uçuk şuan için.
Eğer dediğin gibi bir kullanıcı isen S25U ile olan serüveninde sadece fazladan verdiğin paranla rezil olursun. Benim doğa yürüyüşü yaparken Samsung'dan ve iPhone'dan paylaşılmış hikayelerim var. İsteyene buradan atarım. İkisinde de sadece ayarlara girip otomatik olarak rengi ayarladım galeride sadece bu kadar ancak fark devasa.

Dediğim gibi ben yine 16e alır devam ederdim ancak illa kamera daha iyi olsun dersen 16'da alabilirsin ancak öncelik 16e olmalı senin senaryonda.

Bugün elimdeki XS Max'i satıp telefon alacağım, hangisini tavsiye edersiniz? Mac'im var ama ekosistem adına bir özellik kullanmıyorum. Android alırsam açık kaynak uygulama basarım içine. Kamera ve performans olarak uzun yıllar götürsünler yeter.

Kafamdaki cihazlar:
  • 55.000 TL / 256 GB Samsung S24 Ultra
  • 70.000 TL / 256 GB Samsung S25 Ultra
  • 41.000 TL / iPhone 16e 128 GB
  • 55.000 TL / iPhone 16 128 GB

• Bütçe bu kadar yüksek iken, böyle cihazlardan bahsederken iPhone 16E'yi direkt eleyebiliriz bence.
  • iPhone 16, iyi hoş ancak 55.000 TL fiyatını pek hak ettiğini söyleyemem.
  • Eğer bütçe yetiyorsa tabii S25 Ultra daha mantıklı ancak 70.000 TL'ye bütçe zorlanarak çıkılacak ise S24 Ultra da gayet alınabilir.
  • Tavsiyem, iPhone tarafında iPhone 17 almayacağınız sürece düz modellere pek bakmayın derim. iPhone 17'ye de çıkılamayacak ise mümkünse iPhone 15 Pro falan bakın daha iyi olur. iPhone 16 Pro pek önermiyorum zira iPhone 15 Pro'dan pek de ahım şahım bir farkı yok. Kısaca, iPhone alacaksanız ya iPhone 15 Pro, ya da iPhone 17; Android alacaksanız da S25 Ultra öneririm, tabii bütçeyi zorlamayacak ise.